Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Joel Lundqvist.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Joel Lundqvist. Bild: MICHAEL ERICHSEN

SHL-säsongen föreslås ställas in

Det verkar inte bli mer spel i SHL den här säsongen. SHL:s klubbdirektörer har haft möte och förslaget som tagits fram är att säsongen ska ställas in omedelbart.
Nu inväntas beslut av Svenska ishockeyförbundet.

När regeringen i veckan beslutade att förbjuda sammankomster med över 500 personer för att minska spridningen av coronaviruset beslutade SHL att den sista matchen i grundserien, som spelades i torsdags, avgjordes utan publik. Dessutom skulle slutspelet, som egentligen skulle inletts under lördagen, skjutas upp till 24 mars.

LÄS MER: Ge er, SHL – stäng säsongen, välkomna tillbaka i höst

Nu ser det dock inte ut att bli mer SHL-hockey den här säsongen.

Under lördagen hade SHL:s 14 klubbdirektörer möte och förslaget därifrån är att SHL-säsongen ska avslutas omedelbart.

– Med hänsyn taget till myndigheternas anvisningar och spelare, ledare, medarbetare och funktionärers hälsa och säkerhet samt allas ansvar att begränsa coronasmittan i samhället har vi gjort en hemställan till Svenska Ishockeyförbundet om att ställa in årets SM-slutspel. Hockey bör spelas med publik och när det inte går att genomföra och även lagen kan riskera att bli smittade och stå för vidare smittspridning ser vi inget annat beslut än att ställa in säsongen, säger Michael Marchal, VD SHL i ett pressmeddelande.

Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler säger i ett pressmeddelande från klubben:

– En säsong som tar slut lämnar alltid ett stort tomrum efter sig. Men: om vi lämnar hockeybubblan är SHL:s begäran det rätta och Frölunda står helhjärtat bakom det. Hälsa, säkerhet och samhällssituationen måste stå i första rummet.

Beslut under söndagen

För att förslaget ska bli verklighet måste det nu klubbas av Svenska ishockeyförbundet. Beslut väntas fattas under söndagen.

Enligt Expressen kommer ingen svensk mästare koras. Grundserien vanns av Luleå.

Även SDHL, som är inne i finalserien, önskar att säsongen avslutas.

– SDHL har föreslagit till Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott att ställa in säsongen med hänsyn till de rådande omständigheterna. Detta med hänsyn till både myndigheternas anvisningar samt spelare, ledare och funktionärers hälsa och säkerhet för att hindra och begränsa Coronasmittan, säger Agne Bengtsson, ordförande i SDHL till SVT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.