Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND
Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Seger över Frölunda i premiären – nu är Brynäs ett krislag

Säsongen började på bästa sätt för Brynäs med en överlägsen seger mot Frölunda.
Därefter har förlusterna avlöst varandra för Gävlelaget. Nu är Brynäs ett av de stora krislagen i SHL.
– Det är frustrerande att förlora men det är inte unikt för oss, säger Jonathan Sigalet.

Jonathan Sigalet blev den stora vinnaren efter premiären. Då hade hans Brynäs besegrat hans gamla klubb, Frölunda, i Scandinavium och vunnit med 5–2. En blytung premiär för Frölunda som därefter har studsat tillbaka och det rejält.

Frölunda leder SHL-tabellen medan det har gått åt andra hållet för Brynäs. Efter femton omgångar har laget endast skrapat ihop 15 poäng och ligger på en elfteplacering – bara två poäng ifrån jumboplatsen.

Något som gjort att det börjat knorra lite kring laget och tränaren Magnus Sundquist.

– Magnus är under press, sa Niklas Wikegård i C More under torsdagskvällen då det blev förlust mot nykomlingen Oskarshamn med 2–3.

Att förlusterna har radat upp sig för Brynäs är något som har påverkat spelarna.

– Mot Oskarshamn kändes det ändå bättre i hur vi spelade. Det är ännu tuffare att förlora när du känner att du blivit utspelad. Nu kändes det verkligen som att vi förtjänade att vinna, säger Jonathan Sigalet och fortsätter:

– Senaste matcherna har ändå varit ett steg i rätt riktning.

Har förlusterna satt sig i era huvuden?

– Problemet är att fortsätta tro på det du gör när resultaten inte går din väg. Det är den stora utmaningen. Men det kommer att komma, det vet jag. Det är inte unikt för oss att ha det såhär och om du gör rätt saker över en längre tid då kommer det att lossna.

Även om han kommer från ett lag som kammat hem CHL-titlar och SM-guld så är kanadensaren inte helt ovan vid att tackla motgångar. Även hans första tid i Sverige hade en trög start.

– Det var en tuff tid i Luleå för ett par år sedan när vi hade gjort ett par tunga värvningar och var tippade att vinna både CHL och SHL. Då hade vi också en tuff start. Men sen radade segrarna upp sig och det är lite samma känsla nu som då.

"Det är lite frustrerat"

Men än återstår mycket av grundserien och det finns ännu tid för Brynäs att hitta rätt.

– Tittar du på slutspelet förra året så kunde vilket lag som helst ha vunnit där. Det var inte så mycket som skiljde lagen, säger Jonathan Sigalet.

Hur är atmosfären i spelargruppen?

– Det är lite frustrerat men vi tror på det vi gör, gruppen tror på det. Personligen känns det bättre och bättre. Jag får mycket istid och över de fem senaste matcherna känner jag mig mer och mer som mig själv. Men det är frustrerande att förlora.

Självförtroendet är inte på topp?

– Det känner man i gruppen efter förlusterna. Men en del i att vara lite rutinerad både som klubb och som spelare är att man har varit i den här situationen tidigare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.