Sedin knockades - sedan spårade matchen ur

Nazem Kadris fula tackling på Daniel Sedin var bara starten på en grinig avslutning på matchen mellan Toronto och Vancouver. Totalt blev det 161 utvisningsminuter. – Jag såg honom aldrig komma. Alla kan nog avgöra vad det var för slags tackling, säger Sedin enligt Sportbladet,.

ANNONS
|

Det var i den tredje perioden somCanucks kontrade. Daniel Sedin hade precis släppt pucken när Nazem Kadris kom från sidan och satte in en stenhård tackling mot Sedin som föll till isen.

Det debatterades om tacklingen tog mot huvudet eller axeln men hjälmen föll av och Daniel Sedin fick lämna isen.

– Jag såg honom aldrig komma. Alla kan nog avgöra vad det var för slags tackling. Öst-väst, utan tvekan. Den var tuff att ta emot, säger han enligt Sportbladet.

Här kan du själv se tacklingen:

Sedin kunde senare komma tillbaka på isen och säger att han klarat sig bra efter tacklingen. Kadri fick en utvisning för charging men kan få ett längre straff i efterhand.

ANNONS

– Vår åsikt är att det var en väldigt hög tackling, säger Vancouver-coachen Willie Desjardins efteråt.

Efter den tacklingen spårade matchen ut fullständigt med 161 utvisningsminuter totalt. Slagsmålen avlöste varandra och Vancouverbacken Eric Gudbranson hördes till och med hota Torontos Matt Martin efter matchen.

–Han är dödens. Alla kan höra det nu, satans dödens, ska Gudbranson ha sagt när han gick förbi pressen.

Själva matchen vann Maple Leafs med 6-3. För Canucks är detåttonde matchen i rad som laget förlorar.

ANNONS