Så förbereder sig Frölunda inför Leksand

Från nio raka vinster till två raka förluster mot bottenlag. Nu väntar Leksand på bortais där förhoppningen är att vända den negativa trenden.
– Vi har gjort bra matcher mot Leksand hittills så förhoppningsvis så kan vi hitta tillbaka, säger Henrik Tömmernes.

ANNONS

Få det senaste om Frölunda – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Frölunda HC och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i klubben.

Klicka här för att följa Frölunda HC

Frölundas nio matcher långa vinstsvit har brutits och bytts ut mot två raka förluster mot bottenlag, senast mot Malmö under tisdagen där Frölunda föll med 1-4 hemma i Scandinavium.

På torsdagen möter Frölunda tabellsjuan Leksand i Tegera Arena. Förhoppningen är att vända den negativa trenden.

– Det svänger fort i hockey, men samtidigt så tycker jag ändå att grunden vi har haft under den här långa ”stretchen” där vi spelat bra fortfarande finns där, säger Henrik Tömmernes.

”De är ganska vilda”

Stundande match är mot ett formsvagt Leksand som förlorat sju av sina tio senaste matcher. Efter deras senaste match fälldes lagets förstamålvakt Mantas Armalis i Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd vilket resulterat i en avstängning som bedöms vara fyra matcher.

ANNONS

Frölunda har vunnit samtliga inbördes möten mot Leksand under årets säsong, senast med 3-1 på hemmais.

– Vi har gjort bra matcher mot Leksand hittills så förhoppningsvis så kan vi hitta tillbaka.

Om man ser till Leksands spel, vad är det som krävs från er?

– Det är väl defensiv mindset. De har många skickliga spelare och är kanske ett lite mer framtungt lag som är bra offensivt. Jag tycker framförallt att de matcher vi spelat mot Leksand har vi spelat riktigt bra där vi spelat defensivt och går hårt mot dem. Det har hittills gett frukt i tredje perioden att vi har gjort bra matcher där de sackar efter litegrann, säger Henrik Tömmernes.

Nicklas Lasu delar Tömmernes syn.

– Generellt är det ett lag som brukar komma ut ganska hårt med hög forecheck där de är ganska vilda, säger han och fortsätter:

– Den energin är vi redo på att möta givetvis, men det är väldigt mycket som är upp till oss själva. Vi har spelat många matcher redan i år så vi vet vad vi behöver göra för att få en bättre prestation, säger Nicklas Lasu.

Matchguide: Leksand-Frölunda

Vad: SHL, omgång 47.

Var: Tegera Arena, Leksand.

När: 19.00.

Tv/Stream: TV4 Play. Sänds också på Sportscoms app.

Det gäller: Efter nio raka segrar har Frölunda nu förlorat två raka matcher, senast hemma mot Malmö (1-4). Nu möter man ett Leksand som endast har två segrar på de tio senaste matcherna.

Läget i laget: Av allt att döma kommer Filip Hasa inte spela, Roger Rönnberg vill inte riskera att stressa tillbaka backen som har lidit av nackproblem. Däremot ska han tagit steg i rätt riktning de senaste dagarna.

Mikael Ruohomaa missade Frölundas träning under onsdagen och är 50/50 till matchen. Spelar han så kommer laget, i stora drag, se ut som mot Malmö. Spelar han inte så kommer David Edstrom vara center mellan Max Friberg och Malte Strömwall.

LÄS MER:Så går Frölunda vidare efter två raka förluster mot bottenlag

LÄS MER:Rönnbergs insikt – efter Frölundas förlust mot Malmö

LÄS MER:Frölunda vill bygga ny svit mot Malmö

ANNONS