Sökes: Ett nytt klubbmärke till Frölunda HC

Frölundas namn kommer att vara Frölunda Hockey Club. Men nu vill klubben ha in förslag på en ny logotyp – och ber allmänheten om hjälp.
– Det skulle vara fantastiskt roligt om det kommer spännande förslag från minst väntat håll, säger ordförande Mats Grauers till GP.

ANNONS
|

Att Frölunda HC ska plocka bort tilläggsnamnet Indians och logotypen med en stiliserad indian har klubben bestämt tidigare i höst.

”Vi erbjuder alla som har en idé eller tanke om hur en ny logotyp skall se ut att skicka in ett förslag och vara med att ta fram världens bästa logotyp på världens kortaste tid”, skriver klubbens i ett pressmeddelande.

Ordförande Mats Grauers förtydligar:

– Det kan ju komma in något som är ett alldeles enastående bra förslag. Sedan kommer vi också att ha professionella byråer med – men ingen är diskvalificerad i förtid. Vi kommer att vara öppna för att hitta det bästa alternativet – oaktat var det kommer ifrån!

ANNONS

Snabbt ska det också gå – för redan den 4 november stängs förslagslådan hos Frölunda HC.

"Alla förslag är välkomna och kommer att ingå i urvalsprocessen, det kan Frölunda HC lova. Om det sedan blir ett av de inskickade förslagen eller något annat som blir föreningens nya symbol får framtiden utvisa”, står det vidare.

Varför ska det gå så snabbt?

– Vi har redan fått in rätt många förslag – utan att ha frågat efter det. Så min förhoppning är att det ska engagera många. Vi tror inte det blir bättre av att vänta. Den som har en bra idé har nog redan den idén, tror Mats Grauers.

Kommer ni att belöna en privatperson som eventuellt tar fram en ny logga eller klubbmärke?

– Det har vi inte tagit ställning till än – men vi var noga med att det inte blir en tävling, för det kan bli fel i slutändan. Vi kände att alla som känner att de har en bra idé kan skicka in det till oss – och skulle det vara någon som vi i dag inte känner, medlem eller fans, så får vi naturligtvis uppmärksamma det. Om vi väljer den loggan, vill säga ...

ANNONS

Klubben har dock bestämt att namnet även i fortsättningen kommer att vara Frölunda Hockey Club.

– Vårt officiella namn finns i stadgarna – och det finns inget förslag på att ändra det. I min värld ligger det fast. Sedan kan ju framtida årsstämmor eller medlemsmöten ändra stadgarna, men det finns inget som talar för det i dag. Frölunda HC kommer vi att heta. Representationslaget kan däremot få kallas vad som helst, säger Mats Grauers.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS