Frustrerad. Joel Lundqvist och Frölunda har förlorat två raka matcher mot Rögle BK – och ligger under med 0–2 i kvartsfinalserien.
Frustrerad. Joel Lundqvist och Frölunda har förlorat två raka matcher mot Rögle BK – och ligger under med 0–2 i kvartsfinalserien. Bild: PETTER ARVIDSON

Så ska Frölunda vända på kvartsfinalen

Frölundas spelare vet vad som gått snett mot Rögle. Och både Joel Lundqvist och Max Friberg är överens om var på rinken som förbättringen måste till.
– Det är där som vi måste bli bättre och hårdare och starkare, berättar kapten Lundqvist.

ANNONS
|

Ett Frölunda i underläge med 0–2 i matcher mot Rögle BK, men också ett Frölunda som inte kommit upp i normal nivå på någon del av spelet än så länge.

– Vi känner att vi har mer att ge, det känner vi alla. Vi har mer att hämta spelmässigt också. Vi är vana att få fast dem oftare, vara starkare på puckar, få längre anfall, säger Max Friberg.

Och just där finns den stora förbättringspotentialen i Frölunda, som under två kvartsfinaler knappt testat Christoffer Rifalk i Rögles mål.

– Allting måste upp lite till i närkamper och energi, säger Max Friberg – som är en del i den kedja som faktiskt gör två mål för Frölunda.

ANNONS

Han har några saker som han vill se Frölunda utföra:

* Få fast puckarna i anfallszon.

* Stressa Rögle i uppspel.

* Komma närmare i press.

– Då börjar de slänga med pucken – och vi kan skapa lägen därifrån. I den första matchen var vi för långt i från och då är det svårt att komma upp med alla fem. Där ligger nyckeln till stor del för oss, säger Max Friberg.

Kapten Joel Lundqvist håller med.

– Alla måste se till sitt spel nu – och höja lagets kvalitet. Det är allt från närkampsspel till spelet över puck. Vi måste trycka i lite bättre än vad vi gör ...

Hur regerar ni i underläge 0–2 i matcher?

– Du kan inte älta en massa saker. Det är inga stora grejer – men sakerna som vi tar upp här måste bli bättre. Så är det. Vi möter ett bra motstånd som spelar på ett speciellt vis ... det är så små grejer som får det att tippa över. Får vi bett och längd på anfallen, då kommer vi att skapa mer. Men det har varit för ofta som pucken bara kommer in och ut, det är för korta anfall – för de spelar väldigt enkelt i egen zon. Vinner du inte första kamp så åker pucken ut. Det är där som vi måste bli bättre och hårdare och starkare, säger Joel Lundqvist.

ANNONS

Max Friberg tillägger:

– Vi får ladda om – och Scandinavium är vår borg. Nu har de visat att de är starka här i Ängelholm – och då ska vi visa att vi är starka i Göteborg, säger Max Friberg – som ser en fördel i att Rögle nu fått spela två matcher på två dagar.

– I det långa loppet är vi ett vältränat lag – och det tror jag kommer att märkas ju längre serien går ...

ANNONS