Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nummer ett? Ja, dit siktar Frölunda och Roger Rönnberg fortfarande. Bild: SIMON ELIASSON
Nummer ett? Ja, dit siktar Frölunda och Roger Rönnberg fortfarande. Bild: SIMON ELIASSON

Så ska Frölunda hitta målet i slutspelet

Frölunda HC har insett vad som krävs för ett lyckat slutspel.
– Vi har kommit på att vi behöver mer mål! Och vi har haft jävligt bra snack med killarna den senaste tiden om hur vi ska göra målen – och att vi förstår vilken typ av spelare vi har i det här laget, säger Roger Rönnberg.

Frölunda har på 51 spelade matcher gjort 131 mål, ett snitt på 2,56 mål – och långt under det snitt som laget strävar efter.

Och statistiken bakom, den visar faktiskt att spelarna borde ha gjort otroliga 38,5 fler mål den här säsongen. Det hade – om alla så kallade förväntade mål gått in – inneburit att Frölundas varit SHL:s mest målfarliga lag.

Men är trenden på väg att vändas inför slutspelet?

Kan laget hitta alla förlorade mål?

– Jag blir extra glad när vi gör mål på returer och skymmer en målvakt, när vi bryter in och gör de här lite smutsigare målen. Vi gjorde två mot Växjö senast, vi gjorde det mot Oskarshamn, vi gjorde det mot HV71. Där ser jag en trend som också börjar sätta sig på träningarna. Kalle Henrikson petar inte bara på pucken en gång – utan han slår faktiskt efter den tre-fyra-fem gånger ... och den attityden blir jag jätteglad över, säger en uppspelt Roger Rönnberg.

Måljubel – på träningen åtminstone

På träningen inför den sista grundseriematchen mot redan klara seriesegraren Växjö Lakers ger just ett mål på retur faktiskt fyra poäng när laget tävlar under coach Rönnbergs uppsyn.

Och han får se det ena klassmålet efter det andra.

Karl Henriksson gör mål, Simon Hjalmarsson likaså – och Elmer Söderblom är fortfarande stekhet.

Det får Rönnberg att le, tjoa och slå med klubban i både sarg och is. Det är inte scener som hört till vanligheterna under 2021, om vi säger så.

– Ja! Ja! Det är bra ju! Det händer saker, så det är kul!

Sigalet smittad av covid-19

Backen Jonathan Sigalet saknades dock på sista träningen – och har testat positivt för covid-19. Men smittan ska vara isolerad, det finns inga andra spelare med symptom – och Frölunda tycks ännu en gång ha klarat sig med ett enskilt fall under speluppehåll.

– Vi är inte oroliga för att han inte kommer spela i slutspelet. Vi har kontroll på det här inne. Och när symptomen är borta har våra läkare sagt att det är 48 timmar innan en spelare kan vara med igen, säger Roger Rönnberg.

Frölunda HC är dock extra försiktigt inför slutspelet – där ett covid-utbrott kommer att innebära att segern ges till det andra laget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.