Rysare i Scandinavium – Frölunda vann efter förlängning

Frölunda vann skotten med 42-23 (!) men efter tre spelade perioder var det 3–3 på jumbotronen. Det skulle krävas förlängning innan Jan Mursak blev stor hjälte för Frölunda.

ANNONS
|

Frölunda dominerade den första kvartsfinalen mot Växjö. Eller ja, i alla fall spelmässigt och chansmässigt. För efter tre spelade perioder var det 51 (!) skott på mål för Frölunda medan gästerna från Växjö ”bara” hade fått iväg 24 puckar på Matt Tomkins.

Siffror som borde betyda en enkel seger?

Tänk om.

För det var 3–3 efter tre spelade perioder.

Där Patrik Carlsson öppnade målskyttet innan Richard Gynge kvitterade. Därefter var det Patrik Carlsson gånger två och Frölunda hade 3–1 men tappade alltså upp till 3–3 och det blev dramatiskt.

I förlängningen var det chans på chans återigen.

Innan Jan Mursak fick pucken på sig och styrde in den.

ANNONS

Ett mål som domarna godkände först efter en videobedömning och taket i Scandinavium höll på att lyfta.

– Jag lyfte aldrig benet men du vet aldrig ... jag vinklade den bara och gjorde ingen sparkrörelse. Jag är glad att den gick in för jag behövde en sådan studs och vi fick en vinst. Det är en bra start men vi förväntar oss en tuff serie, säger han.

Beskriv känslorna när pucken gick in?

– Det var skönare om jag visste om det var mål då hade jag kunnat fira ... jag försökte vara lugn och hoppades. Men domarna sa att det var mål och jag är glad över den studsen.

Är det dolda fotbollstalanger bakom det mål?

– Haha! Det skulle jag inte säga! Det kanske hjälpte att jag hade nya skridskor idag. Det var lite stelare och det kanske hjälpte lite. Jag är glad över att pucken studsade in och hoppas det blir några fler nu.

Kommer du aldrig byta skridskor igen nu eller?

– Eller så byter jag till varje match? Nej, jag hatar nya skridskor men behövde byta innan slutspelet. Det var skönt att vi hade en vecka där som jag kunde köra in de nya skridskorna på.

ANNONS

Om Jan Mursak och publiken i Scandinavium var lyckliga efter segern och 1–0 i matcher mot Växjö var Roger Rönnberg lika lycklig han. Eller ja, det kändes mer som att han pustade ut efteråt.

– Vilket spännande jobb man har ... jag hade nästan glömt bort hur det är att vara i ett slutspel i underbara Göteborg. Det är häftigt att det är så lite som avgör. Jag sa inför den här serien att det är 50/50 mellan lagen och jag vidhåller det. Vi har många bra minuter i anfallszon men det står ändå 3–3 efter full tid. Det är såhär det är i ett slutspel, säger han och fortsätter:

– Jag är jätteglad hur vi hanterar det och att vi spelar många bra minuter. Samtidigt ser jag också saker vi kan förbättra till match två. Där kommer det att bli ett race mellan mig och Sam (Hallam, tränare i Växjö) och att hitta flest förbättringar till sitt glad.

Du ser ganska nöjd ut?

– Jag är jätteglad över att vi vinner i overtime framför publiken här. Det betyder allt för oss att ta en sådan här seger och du kan inte börja ett slutspel på ett bättre sätt när det gäller att bygga gruppens tro på att göra något speciellt.

ANNONS

LÄS MER:Från läktaren till hjälte – Patrik Carlssons osannolika resa

LÄS MER:Slutspelspanelen med Rylander och Janlind: ”Kritiken kommer vara massiv”

LÄS MER:Hemligheterna i Frölunda – det här visste du inte om spelarna

LÄS MER:Från Kalifornien till Göteborg – Ryan Lasch om sitt andra hem

ANNONS