Rylander: Håll er till planen – så blir det toppen

ANNONS
|

Nu har den nye tränarens killar fortfarande inte lyckats hålla sig till planen en enda match under den här säsongen, varken i European Trophy eller SHL. Det har periodvis varit fantastiskt, med stundtals lika taffligt.

Och coach Rönnberg är fortfarande inte nöjd, trots seger (2–1) mot det lag som jag rankar allra högst i landet den här säsongen: "Jag tror aldrig att vi kommer att spela en perfekt match. Många saker var bra – men vi har väldigt många förbättringsåtgärder."

Och just det här älskar jag med Frölundas nye tränare.

Det blir aldrig perfekt, liksom – och kanske är det en del i ett slags psykologisk krigsföring för att få hela truppen åt samma håll. Ordet tålamod upprepas, gång på gång – och den dag Frölunda har 60 minuter, eller tre raka perioder, enligt planen – så kommer det att bli fantastiskt.

ANNONS

Eller åtminstone högsta klass i SHL. För i den andra perioden spelade FHC precis enligt plan – och då hade motståndet inget svar. 2–0 i mål, 15–6 i skott, matchen vänd och till slut vunnen.

Och Roger Rönnbergs lättade suck efteråt säger egentligen allt.

Stenarna har trillat från axlarna – och nu är det dags att jobba vidare.

SÅ HÄR SA förresten den coachande norrlänningen till mig redan i april: "Alexander Wennberg har en otrolig potential, kanske en av de högsta i Sverige. När han når upp till den är en annan sak – men jag är övertygad om att han gör det."

Han är på god väg, den unge Boo IF-talangen, draftad av Columbus Blue Jackets.

Två mål på två matcher i SHL så här långt – och det kommer att bli fler!

SEDAN HAR FRÖLUNDA fortfarande långt kvar – även på andra plan än det sportsliga. Att helt ta bort Lillasysters specialskrivna Frölundalåt och ersätta den med Foo Fighters radiodänga The Pretender är idiotiskt. Byta Göteborg och känsla – mot ett rockband från USA ... ja, ibland undrar jag egentligen vem som kläcker alla krystade idéer.

Årets intro, med Braveheartvibbar och röda kryss – det sämsta nånsin?

ANNONS

En överkorsad fyr.

DÄREMOT: SEKTION 84 har skippat dumramsorna – och hoppade envist i gång publiken hela matchen.

Härligt att se!

TILL SIST: Förstakedjan, den med Magnus Kahnberg, Joel Lundqvist och Dick Axelsson, har inte varit nära fjolårsformen hittills. Sparkapital, alltså. Tänk den dan Kahnbergs skott hittar nätet ...

HISS!

Linus Fernström. Så cool, så speciell. Och otroligt bra i sin Göteborgsdebut.

DISS!

Det nya introt. Till och med Tre Drag hade varit bättre.

ANNONS