Rönnbergs drag: Bad om tips under presskonferensen

Hur ska Frölunda råda bot på den bristande disciplinen? Roger Rönnberg bad Luleås tränare, Tomas "Bulan" Berglund om råd.
– Han är bästa tränaren i Sverige på det, säger tränaren.

ANNONS
|

Mycket fanns det att vara nöjd över när Frölundas tränare summerade 4-1-segern hemma mot Luleå.

Men det fanns något som han inte var helt nöjd med, nämligen disciplinen. När Roger Rönnberg, under presskonferensen, fick frågan vad man måste göra för att skärpa disciplinen bjöd han på ett mindre väntat svar.

Han vände sig nämligen till Luleås tränare Tomas "Bulan" Berglund för råd.

– Jag hade tänkt att fråga ”Bulan” det faktiskt, för han är bästa tränaren i Sverige på det. Ni har en ruggig disciplin, skulle du kunna avslöja någon hemlighet?

Men icke, det blev inga tips norrbottningar emellan. Berglund gav ett kort och koncist svar.

ANNONS

– Tyvärr.

– Jag misstänkte det, sa Roger Rönnberg med ett leende.

Hyllar lagmoralen

Så, utan något tips från "Bulan" får Roger Rönnberg sätta sig ner med sitt lag och se över disciplinen.

– Vi behöver titta på det. Vi behöver slå upp det på video, hur vi går in i närkamper och ser om vi slarvar med klubborna. Eller om vi går in på ett sätt så att det går att blåsa utvisningar. Jag tror att man får vara noggrann och ser över situationerna och inte skyller på domarna.

I den bristande disciplinen fanns dock något positivt att ta med sig. Trots 14 minuter med en man mindre släppte man nämligen inte in en endaste puck i boxplay.

– Att vi klarar av att hantera det på hemmaplan tycker jag är oerhört starkt av killarna. Jag tycker att moralen och lagandan fortsätter att växa, man offrar sig oerhört hårt för att freda sitt mål. Vi har en situation där Viktor Ekbom står med bägge knäna i isen som Börje Salming och blockerar ett skott, det är den bilden jag kommer ta med mig när jag somnar i natt.

ANNONS