Roger Rönnbergs ilska i SVT-studion efter bilderna: ”Hatar det”

TV-bilderna från ishockey-VM fångade när den finske stjärnan, Atte Ohtamaa, förstärkte efter en situation mot tysken Markus Eisenschmid. Något som domarna upptäckte efter att ha tittat på reprisbilderna.
– Jag hatar det, det här vill jag få bort från hockey, säger Roger Rönnberg i SVT.

ANNONS
|

Finland kunde vinna med 2-1 mot Tyskland i semifinalen av ishockey-VM och ta sig till ännu en final. Efteråt handlade efterspelet dock om något annat. I alla fall i SVT-studion.

För i slutet av matchen gick den finske spelaren Atte Ohtamaa omkull efter en duell med tysken Markus Eisenschmid och fick med sig en utvisning på tysken. Något som Eisenschmid inte alls gillade och menade på att han hade filmat sig till den.

LÄS MER:Hockeyprofilernas markering efter misstänkta sexualbrotten

Efter att domarna fått chansen att se situationen igen kom nästa beslut.

Utvisning på båda två.

LÄS MER:Joel Lundqvist om framtiden, oron för Henrik och hustruns råd

Men filmningen från Ohtamaa rörde upp känslor hos experterna i SVT-studion, Mikael Renberg och Frölunda-tränaren Roger Rönnberg.

ANNONS

– Diving ska man nog vara försiktig att ta i sin mun, men förstärkning, absolut. Det är en smart spelare, Ohtama, en veteran. Han vet vad som står på spel. Han förstärker, det tar lite på hakspetsen. Men så där ont... det gjorde det inte, säger Rönnberg och fortsätter:

– Det här tycker jag att man ska kunna beivra i efterhand. Han lurar ju domarna, han får dem att se dåliga ut. Det är jättesvårt att se det live, exakt var den träffar. Det här vill jag få bort från hockeyn. Jag hatar det.

LÄS MER:Roger Rönnberg om fiaskot – och hur Frölunda ska resa sig igen

Mikael Renberg: ”Skämmas efteråt”

Mikael Renberg som har en lång och framgångsrik spelarkarriär bakom sig var lika förbannad han på den finske spelaren och menade på att han borde skämmas.

– Jag tycker väldigt illa om det här. Jag tror att han kan skämmas lite efteråt. Finland vinner rättvist, men det där är en situation som är väldigt tråkig för hockeyn. Jag ogillar det skarpt. Han förstärker något otroligt. Han kastar med huvudet och faller fram med huvudet som om han fått en allvarlig nackskada.

LÄS MER:Så lockades Ryan Lasch tillbaka till Frölunda: ”Han övertalade mig”

ANNONS