Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Robin Lehner rasar mot NHL: Tvingar oss att ta vaccin

Vaccinationer pågår runtom i världen och flera NHL-spelare har nu fått en spruta.
Trots detta lättar man inte på stjärnornas restriktioner, vilket får förre Frölundamålvakten Robin Lehner att rasa.
– Det är fruktansvärt upprörande, säger han.

Pandemin har tagit hårt på många som på grund av restriktioner fått isolera sig hemma och begränsa sina kontakter. Till stor del gäller samma sak för NHL-stjärnorna.

För utöver matcherna och resorna mellan de olika städerna så får de inte göra mycket annat. Det blir mestadels tid på hotellrummen och även när de spelar i sina hemstäder måste de isolera sig

LÄS MER: Marleau slog det "oslagbara" NHL-rekordet

Robin Lehner, den tidigare Frölundamålvakten som varit öppen med sin mentala ohälsa och sina missbruksproblem, vill att man visar mer hänsyn till faktumet att folk är ensamma under pandemin.

Under en presskonferens i hemstaden Las Vegas tog han bladet från munnen.

– Jag vet att många har det väldigt jobbigt och som bipolär är isolation en av de saker jag blivit tillsagd att undvika. Någon gång måste vi väga in mental hälsa i det här, sa han.

Rasar mot ligan: Tvingar oss ta vaccin

Precis som övriga i USA så har NHL-stjärnorna, en efter en, börjat vaccineras mot covid-19. Men trots detta lättas inte restriktionerna för spelarna, vilket får Lehner att rasa.

LÄS MER: Obrutna sviten för Colorado till toppen

– Vi var lovade att få återgå till någon form av normalitet, men de ljög för oss, säger han ilsket och fortsätter:

– Först tvingar de oss att ta ett vaccin alla inte nödvändigtvis ville ta. Sedan tvingar de oss att leva med fortsatta restriktioner i alla fall. Det är fruktansvärt upprörande.

Lehner om NHL:s argument: ”Gör mig galen”

Han reagerar även kraftigt på NHL:s argument att man inte kan släppa på restriktionerna för spelarna innan dess att alla är vaccinerade, för att det inte ska bli några konkurrensmässiga fördelar.

– Det gör mig galen, för att vara helt uppriktig. Det handlar om människor. Vi är också människor och att lägga större vikt ”konkurrensmässiga fördelar” än vid mänskligt liv är skandalöst.

LÄS MER: Lehner om jättekontraktet: ”Ska vara mycket större”

Senare under dagen gick Robin Lehner ut på Twitter för att klargöra sina åsikter på ett mer nyanserat sätt.

”Allt sades inte på rätt sätt under dagens presskonferens. Men det viktiga är att vi även måste ta mental hälsa på allvar under den här situationen. Det har en stor påverkan på alla i samhället just nu.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.