Restriktionerna slopas – Scandinavium kan fyllas igen

Samtliga restriktioner kommer slopas 9 februari. Därmed kan Frölunda återigen fylla Scandinavium under våren.
– Vi ska välkomna publiken på bästa sätt, säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

ANNONS
|

Statsministern lyfter fram flera avgörande faktorer som bakgrund till torsdagens besked. Först att kunskapen kring omikronvarianten har blivit större, men också att antalet patienter som lagts in på IVA för covid-19 har varit stabilt trots det höga smittoläget.

Därmed beslutade regeringen att öppna upp Sverige och slopa restriktionerna från och med 9 februari.

– Det börjar bli dags att öppna upp Sverige igen, säger statsminister Magdalena Andersson (S).

Beskedet är så klart av glädjekaraktär för många, bland annat Frölunda som därmed tillåts ha fullsatt i Scandinavium under rivalmötet med Färjestad 15 februari.

– Det är självklart oerhört positivt för oss att vi får möta vår publik igen. Det är det som driver oss och det som blir så viktigt för oss, att vi får lov att spela inför vår publik och få den energin som vi får den vägen.

ANNONS

Kommer ni göra något speciellt för att locka tillbaka publiken?

– Vi har inte hunnit prata om det ännu, men naturligtvis ska vi göra allt för att publiken ska hitta tillbaka igen och välkomna dem på bästa sätt. Men det här är så nytt, så nu börjar arbetet för full kraft. Vi vågade ju inte ta ut något i förskott.

Regeringen slopar restriktionerna - Frölunda kan fylla Scandinavium.
Regeringen slopar restriktionerna - Frölunda kan fylla Scandinavium. Bild: CARL SANDIN

Mats Grauers: ”Blev en otrolig besvikelse”

Många minns nog hösten. Då regeringen meddelade att arenorna skulle få bli fullsatta igen – men någon månad senare slog nya restriktioner till.

Men nu, kanske, publiken är tillbaka för att stanna.

– Vi hade precis fått tillbaka den här fantastiska feststämningen som är i den svenska hockeyligan. Det kändes som vanligt igen och det är klart att det blev en otrolig besvikelse att vi skulle backa tillbaks igen. Samtidigt som vi hade full respekt och förståelse för att det kanske var nödvändigt.

Han tillägger:

– Men nu tror vi, trots allt, att vi kan slippa den sortens restriktioner under en överskådlig tid.

Hur påverkades ekonomin vinterns restriktioner?

– Till en början tycker jag staten var väldigt noga med att kompensera både kulturen och idrotten och gjorde det på ett väldigt bra sätt. Den här gången har vi inte upplevt och sett att vi får någon kompensation.

ANNONS

Han tar ny sats:

– Det är klart att varje match som har gått har inneburit ett rejält tapp, men vi har en väldigt god och trygg ekonomi som klarar det. Men det är klart att det hade varit bättre att få fulla intäkter alla matcher.

ANNONS