Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tillbaka i Frölunda. Och nu ska Lucas Raymonds kropp specialgranskas av det medicinska teamet i klubben.  Bild: SIMON HASTEGÅRD
Tillbaka i Frölunda. Och nu ska Lucas Raymonds kropp specialgranskas av det medicinska teamet i klubben. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Raymonds kropp specialgranskas efter JVM

Lucas Raymond, 17, är tillbaka i Frölunda HC. Men hur mår talangen – som lämnade Göteborg för JVM med en sjukdom i kroppen?
– Han har tränat ganska dåligt i en månad. Och har han inte tappat vikt så har han förmodligen tappat muskelmassa, säger fystränare Pär Edlund.

När Frölunda tränar för fullt i Frölundaborg är Lucas Raymond tillbaka i A-lagssammanhang igen. Den sjukdom som fanns i kroppen när han åkte på JVM ska vara borta – och nu gäller det att komma ikapp.

– Han var väldigt sjuk och inte träningsbar i åtminstone en vecka innan han åkte. Det var nåt slags virusinfektion. Att sedan kalla det körtelfeber eller vad du nu ska kalla det för, det får vi ta med doktorerna. Men han var i alla fall ordentligt sjuk under lång tid och kunde börja träna först på juniorlandslagslägret, berättar Frölundas coach Roger Rönnberg.

JVM slutade med en förlust i sudden för Juniorkronorna – som vann bronsmatchen mot Finland.

Lucas Raymond briljerade emellanåt och många scouter på plats imponerades av 17-åringens egenskaper på rinken.

– Det medicinska teamet gör en besiktning för att kolla egentligen allt med Lucas. Sedan får vi göra en plan. Sedan när den planen säger att han ska spela, om det är i morgon mot Rögle eller om två veckor, det kan inte jag säga. Lucas behöver träna ikapp sig! Det kan vara så att han gått ner två kilo, att han behöver bygga upp sig, äta upp sig, säger Roger Rönnberg.

"Ska kolla upp honom rejält"

Pär Edlund är fystränare i Frölunda – och han kommer att vara med på den kroppsliga besiktningen av Raymond.

– Han har tränat ganska dåligt i en månad. Och har han inte tappat vikt så har han förmodligen tappat muskelmassa och blivit lite tjockare, om man säger så. Nu ska vi försöka få tillbaka den styrka som han hade. Vi ska kolla upp honom rejält för att se hur han ser ut i dag jämfört med när han åkte …

Roger Rönnberg vet också att det inte går att skynda efter en sjukdom.

– Det är en ung kille, vi måste vara noggranna så vi bygger upp honom – och inte sliter ner.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.