Raymond kyligast när Frölunda vinner igen

Frölunda tappar 2–0 mot Skellefteå, men lyckas ändå samla kraft och vinna på straffar. 3–2 efter en iskall straff av Lucas Raymond – och storspel av Johan Mattsson i målet.

|

Det är en riktigt bra första period som den 50 personer starka publiken i Scandinavium får se. Frölunda kommer ut med en fart och beslutsamhet som Skellefteå har svårt att stoppa. Lagkapten Joel Lundqvist har tre riktigt stora chanser mitt framifrån, men Gustaf Lindvall räddar alla. Det gör Skellefteås keeper även när Mats Rosseli Olsen blir ren med pucken från nära håll.

Men när Robin Alvarez, som inte fick förnyat förtroende i just Skellefteå, hittar fram till en fristående Patrik Carlsson framför mål … ja, då kan inte ens en av ligans vassaste målvakter hålla tätt.

Carlsson lyfter in pucken i krysset – och Frölunda leder välförtjänt i paus.

– Jag tycker vi har startat bra. Skellefteå är skickliga från offensiv röda och framåt – så vi vill ju få stopp så högt som möjligt. Därifrån lyckades vi göra mål så det får vi fortsätta med det, säger målskytten till C More.

Frölundas matchplan är att störa Skellefteå högt – och få stopp på de snabba spelvändningar som gästerna från norr är kända för.

– Jag tycker vi ligger bra i forechecken där, de får vända om två-tre gånger och vi är på väg framåt – så till slut när vi vinner pucken är det lätt att man står ganska fri, säger Patrik Carlsson.

Han gillar också det sätt som Frölunda sitter ihop på – redan i omgång sex av 52.

–Det är 25 gubbar här inne som gillar att jobba hårt för varandra och så har vi haft liknande spelsätt här under många år och skruvat på smådetaljer – så jag tror det är lätt för nya som kommer in att ta rygg …, säger han till C more.

I den andra perioden har Skellefteå läst på läxan – och spelar upp sig ordentligt. Men det är trots det Johan Sundström som utökar Frölundas ledning när han bryter in framför mål och sätter säsongens första mål.

–Jag skulle täcka pucken, ta den mot mål och ta med sig kanske en retur. Men skönt att se den gå in, säger han i C More.

En stund senare får SAIK straff, då Jens Olsson hakar en helt fri Tuomas Kiiskinen. Joakim Lindström, den specielle målskytten hos gästerna, har inte satt en enda poäng på sex matcher – och bränner även straffen.

Eller rättare sagt: Johan Mattsson räddar.

Några sekunder senare får dock Jocke Lindström sin revansch. Jonathan Johnson spelar fram – och Lindström spräcker nollan med ett skott i krysset.

–Jag tycker vi skapar lägen, men det gäller att sätta dit dem också. Sen är de giftiga när de får chansen. Det är snöpligt att släppa in den, säger Johan Sundström.

Han gillar inte riktigt Frölundas spel.

– Jag tycker vi är för långsamma i egen zon, det tar ju alldeles för lång tid att få upp pucken. Vi måste röra på fötterna, säger centern.

I den tredje perioden fortsätter den dåliga trenden med slarviga uppspel – och Skellefteå gör periodens enda mål. Joakim Lindström kvitterar med sitt andra mål för säsongen och tar matchen till sudden.

Den slutar mållös – och på straffar avgör Lucas Raymond.