Matthew Tkachuk åkte på en märklig utvisning i matchen mot Anaheim Ducks.
Matthew Tkachuk åkte på en märklig utvisning i matchen mot Anaheim Ducks. Bild: SERGEI BELSKI

Räddade åskådare från att bli träffad – fick utvisning

Nog för att det finns märkliga utvisningar. Men Calgarys Matthew Tkachuks tar nog priset. Han stoppade en puck från att gå upp på läktaren från båset – och fick utvisning.
– Jag har aldrig sett något liknande under mina år, säger Sportsnets Kelly Hrudey.

ANNONS
|

Det var under matchen mellan Calgary Flames och Anaheim Ducks som de minst sagt märkliga scenerna utspelade sig. När Calgary ledde med 1-0 lyfte den svenske stjärncentern Mikael Backlund en puck från egen zon som var på väg upp mot åskådarna på läktaren.

Men där fanns en skyddande ängel.

Lagkamraten Matthew Tkachuk stod för ett riktigt konstnummer när han hoppade upp från båset och lyckades få träff på pucken med klubban, och därmed räddade publiken från att bli träffade.

Men han fick inga hyllningar för sitt hjältedåd. Nej, han belönades med en utvisning för interference.

Amerikanen var inte nöjd med beslutet. Han åkte och skrek och gestikulerade åt domaren hela vägen till botbänken, men fick inget gehör.

ANNONS

– Jag har aldrig sett något liknande under mina år, säger Sportsnets Kelly Hrudey.

Varför fick han utvisning då? Jo, för hade pucken gått upp på läktaren hade Mikael Backlund åkt ut för puck-out. En utvisning Tkachuk därmed förhindrade.

Tog vara på chansen

Anaheim tog vara på chansen de bjöds och kvitterade i powerplay sent i den första perioden. Det var också Anaheim som tillslut drog det längsta strået när de på övertid avgjorde matchen genom talangen Jamie Drysdale.

Matchen slutade 3-2 och Ducks kunde plocka med sig två poäng hem från matchen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS