Rönnberg och Thomas "Bulan" Berglund i hett gräl efter matchen

Frölunda har haft det tungt på sistone. Då valde Luleås tränare Thomas "Bulan" Berglund att slänga en känga mot rivalen inför lördagens möte. Vilket inte uppskattades av Roger Rönnberg.
– För mig tyder det på jävligt dålig ödmjukhet, sa Frölundatränaren under presskoferensen.

ANNONS
|

Frölundas formkurva har pekat nedåt sedan CHL-titeln 4 februari. Torsdagens övertidsseger mot Linköping innebar att man i skrivande stund befinner sig utanför kvartsfinalplats.

Dessutom är man på väg mot den tabellmässigt sämsta säsongen under Roger Rönnbergs tid som tränare i klubben.

– Det är inte jordens undergång att ligga under ett streck, har Frölundatränaren sagt i en tidigare intervju med GP.

Under lördagen väntade en minst sagt tuff uppgift för Rönnbergs mannar som åkte till Norrbotten för att ta sig an tabellettan Luleå.

Pikade Frölunda

Då var hemmalagets tränare, Thomas "Bulan" Berglund, inte sen med att strö lite salt i gästernas sår.

ANNONS

– Vi har haft problem att spela mot lag som Oskarshamn, vi hittade inte rätt motivation senast. Nu möter vi ett bottenlag här också, så vi får försöka mobilisera här, säger han till C More.

Roger Rönnberg var onekligen kortfattad när han skulle bemöta tränarkollegans kommentar.

– Det är ödmjukt.

Rök ihop efter matchen

Luleåtränaren fick sista ordet efter att Frölunda besegrats komfortabelt med 4–1. Under presskonferensen efter matchen rök de båda tränarna ihop.

– Det är lätt att bli kaxig mitt i serien och jag hörde att du ”Bulan” kallade oss för bottenlag i C More. För mig tyder det på jävligt dålig ödmjukhet. Jag ska ge dig chansen att be om ursäkt, sa Rönnberg.

Han fortsatte:

– Kanske att vi spelar som ett bottenlag i dag. Men att du tar det tillfället och säger så visar på ruskigt dålig ödmjukhet. Jag har alltid hyllat dig för att du stått upp och kunnat erkänna att du förlorat mot ett bättre lag. Men det här är dåligt mot hela vår förening. Det kanske var sagt med glimten i ögat, men det är många som är upprörda där hemma.

Men trots Rönnbergs ilska backade inte "Bulan" som inte ursäktade sitt utspel.

ANNONS

– Frölunda har stora resurser och ska ligga högst upp i tabellen. De har ett jättebra lag, men nu ligger de inte där. Det är ju sanningen. Men de borde kanske ligga där de ligger, sa han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS