Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Där sitter den! Frölundas bäste spelare mot Mountfield, Max Friberg, har precis snärtat in klubbens första mål för kvällen. Det blir 4–3-seger till slut. Bild: Jonas Andersson

Rönnberg letar fortfarande 60 bra minuter

I 15 minuter fungerar precis allt för Frölunda i Tjeckien. Det lägger också grunden till seger mot Mountfield.
– Nu ska vi hem och öva på att klara av att göra samma sak i en hel match, säger Roger Rönnberg.

Förra veckans två oväntade förluster är glömda, för med 5–1 på Graz i torsdags och 4–3 mot Mountfield under lördagen så har Frölunda återigen allt i egna händer i Champion Hockey Leagues gruppspel.

Två segrar mot Cardiff Devils i de avslutande matcherna skulle innebära att laget vinner gruppen – och återigen tar sig till slutspel av turneringen.

– Så kan det vara. Jag tittar inte på tabellen förrän den är färdigspelad, säger coach Roger Rönnberg.

Från surt till glatt

Han har precis sett sitt lag vända den förra sura veckan till en glad vecka.

– Vi spelar bra mycket bättre hockey den här veckan. Vi får det resultat vi förtjänar. Vi börjar bli bekvämare i att spela tillsammans, att spela efter vår playbook och att spela i vårt spelsystem. Då ser vi mycket bättre ut, analyserar Rönnberg.

Kanske var det nyttigt med den förra veckans två förluster, till och med?

– Ja, jag brukar tror det nånstans! Om du använder motgångar på ett klokt sätt och inte har några ursäkter och sånt och bara ser på det som du kan påverka ... ja, då kommer du stärkt ur det!

Den första perioden är kanske Frölundas allra bästa så här kort in på säsongen. Det finns fart, beslutsamhet, en vilja att driva mot mål – och ett lag som sitter ihop på bästa sätt.

Under den tiden gör också Frölunda tre mål mot tjeckiska Mountfield i CPP Arena.

– Vi är i början av en process av ett bygga ett lag. Vi är inte klara för att prestera 60 minuter på hög nivå riktigt än. Så det är nog många saker som kan spela in i att vi inte kan se ut som första 15 ... än, vill säga. Vi måste vara ödmjuka och inse att vi måste jobba på för att kunna hålla i det längre delar av matcherna, säger Roger Rönnberg.

Letar den perfekta matchen

Det återstår en vecka till SHL-premiären mot Brynäs i Scandinavium på lördag. Då väntar antagligen 12 044 fans på den svenska mästaren.

Vad vill du se den kommande veckan?

– Att vi fortsätter att ta kliv i vårt spel. Vi har massor med saker som vi vill göra bättre – men framför allt att vi kan se ut som de första 15 i längre delar av matcherna. Vi vill vara i det – det är det viktigaste!

Roger Rönnberg går den här säsongen in på sitt 30:e år som tränare för ett hockeylag. Han har hittills aldrig sett ett lag spela bra hockey i 60 minuter i följd.

– Nä, den perfekta matchen har jag inte fått se än! Vi får väl se om jag kommer att få uppleva det. Snart börjar ju åren att ta slut, säger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.