Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundas tränare Roger Rönnberg skrattar tillsammans med Blåvitts Mikael Stahre under en fotbollsträning den 10 juni 2021 i Göteborg.  Bild: CARL SANDIN
Frölundas tränare Roger Rönnberg skrattar tillsammans med Blåvitts Mikael Stahre under en fotbollsträning den 10 juni 2021 i Göteborg. Bild: CARL SANDIN

Rönnberg önskar fansen tillbaka i 50-årspresent

Idag är ingen vanlig dag – för det är Roger Rönnbergs 50-årsdag.
Och Frölundas tränare har en tydlig önskan i samband med sin födelsedag inför den kommande säsongen.
– Förhoppningsvis får vi spela framför våra fans igen.

Den 27 juli 1971 föddes Roger Rönnberg i Luleå.

Ett halvt sekel och ett helt hockeyliv senare firade Frölundas tränare sin 50-årsdag.

Men födelsedagen firas inte uppe i Norrland utan i sommarhuset på västkusten som ligger i Väjern strax innan Kungshamn.

–Jag firar den i sommarhuset med släkt och vänner. Det är ett ganska stillsamt firande, man börjar ju komma upp i åren, säger Roger Rönnberg när GP får tag i honom.

Som tränare har Roger Rönnberg basat över Luleå HC, Juniorkronorna och varit assisterande under hockey-VM 2010 och 2011 innan han tog över Frölunda 2013.

Det lär alltså finnas en hel del hockeyprofiler i telefonboken som grattat Rönnberg under 50-årsdagen, men den mest betydelsefulla hälsningen från Frölundas tränare fått har kommit från annat håll.

– Ja, den viktigaste är från min mor. Hon ringde och gratulerade mig imorse. Sen har jag fått en del från vänner och bekanta, säger Roger Rönnberg.

”Känns surrealistiskt”

Trots att Roger Rönnberg varit tränare på elitnivå i dryga 15 år och nu är 50 år fyllda vill han inte känna sig vid att han blivit en ålderman.

– Det är vad man gör det till. Jag känner mig inte annorlunda än vad jag gjorde igår. Det är ingen skillnad. Jag är öppen och nyfiken och känner mig väldigt mottaglig för nya intryck. Det där uttrycket på ”ålderns höst” det känns surrealistiskt.

Frölundas första match under försäsongen sker mot Rögle i Kungsbacka ishall den 10 augusti och premiären i SHL sker mot Brynäs i Scandinavium den 11 september.

Till hösten önskar Roger Rönnberg sig en försenad födelsedagspresent – nämligen att få spela framför Frölundas supportrar igen.

– Förhoppningsvis får vi spela framför våra fans igen. Och verkligen känna vilka vi spelar för. Det är det jag ser fram emot mest, att gå in på ett fullsatt Scandinavium igen. Att få känna publikens stöd, vi behöver verkligen det i laget.

Har ni saknat skjutsen man får av fansen under säsongen som var?

– Vi kan aldrig tänka så. För då använder man det som en ursäkt när man är mitt i en pandemisäsong. Men däremot är det ett faktum att fansen är en stor del av våran klubb och de vi spelar för och jagar framgång tillsammans med. Så att få känna att man är tillsammans med sina fans tror jag betyder oerhört mycket för både spelare och ledare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.