Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Publikfest i Scandinavium - utsålt när Frölunda vann

30 december 2015. Det var senast Frölunda hade fullsatt i samband med en SHL-match i Scandinavium. På lördagen hände det igen när mästarna inför 12 044 åskådare besegrade HV 71.

I fjol hade Frölunda ett publiksnitt på cirka 9300 åskådare per match. Men under inledningen av säsongen såg det annorlunda ut på läktarna i Scandinavium. Frölunda hade svårt att locka publik och klubben fick se ett par riktiga bottennoteringar i september och oktober, då publiksiffran ett par gånger landade på en bra bit under 7000 åskådare.

Men nu verkar Frölunda-publiken ha hittat tillbaka - och det ordentligt. När HV 71 på lördagen gästade Göteborg var det för första gången den här säsongen som ett fullsatt Scandinavium välkomnade spelarna ut på isen. Det var också första gången på 41 matcher som de svenska mästarna lockade fullt hus. Senast 12 044 åskådare var på plats när Frölunda spelade hemma i Scandinavium var den 30 december 2015. 

Också gästande HV 71:s supportrar hade stor del i den fina publiksiffran. Uppskattningsvis 1500 HV-supportrar var på plats för att bevittna rivalmötet som Frölunda till slut vann med 2-1.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.