Philadelphia Flyers medarbetare drabbade av cancer – stämmer klubben

Två medarbetare hos NHL-klubben Philadelphia Flyers har drabbats av obotliga blodsjukdomar. Nu stämmer de klubben då de menar att de blivit sjuka för att de utsatts för cancerframkallande ämnen i träningsanläggningen, det skriver sajten Crossing Broad.

ANNONS
|

Jim McCrossin och Sal Raffas har tillhört Philadelphia Flyers organisation sedan många år tillbaka. McCrossin har varit lagläkare för klubben sedan slutet på 90-talet och Raffa kom till organisationen bara några år senare.

Nu har alltså duon valt att stämma klubben då de menar på att de, omedvetet, har utsatts för cancerframkallande ämnen på Flyers träningsanläggning strax utanför Philadelphia, det skriver sajten Crossing Broad.

Duon har drabbats av obotliga blodsjukdomar och enligt sajten menar de på att de insjuknat på grund av långvarig exponering av farliga ämnen från ismaskinen av märket Zamboni – som de menar kräver drivmedel som innehåller cancerframkallande ämnen. De menar även att Flyers använt sig av denna modellen, trots att det finns de som inte kräver samma farliga drivmedel.

ANNONS

Jim McCrossin och Sal Raffas ska haft sina kontor vägg i vägg med rummet där ismaskinen stod och de menar att de bland annat kan ha drabbats på grund av bristande ventilering.

Klubben slår i från sig

McCrossin ska ha drabbats av den ovanliga, och mycket allvarliga blodcancersjukdomen myelofibros. Hans kollega, Sal Raffa, har drabbats av trombocytos. Vilket är en obotlig blodsjukdom.

– Deras cancerdiagnoser är tragiska och deras exponering för giftiga ämnen på arbetsplatsen var onödig och kunde förebyggas, säger Tom Kline, Jim Waldenberger och Elia Robertson från advokatfirman Kline & Spectre enligt Crossing Broad.

Enligt Philadelphia Flyers har dock organisationen inget ansvar i att duon insjuknat.

"Säkerheten för våra anställda och gäster på Flyers Training Center och alla våra anläggningar har alltid högsta prioritet för oss. Vi har undersökt anklagelserna från Jim McCrossin och Sal Raffa under loppet av flera månader, och baserat på det anser vi att deras påståenden inte är giltiga”, skriver man i ett uttalande till Crossing Broad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS