Patrik Laines gest – skänker 11 000 per poäng

Patrik Laine skrev nyligen ett jättekontrakt med Columbus Blue Jackets.
Nu vill den finske stjärnan ge tillbaka – genom att skänka 11 000 kronor för varje poäng han gör den här säsongen.

ANNONS
|

Patrik Laine inledde, natten till torsdagen, sin andra hela säsong i Columbus Blue Jackets. Den finske målsprutan blev bortbytt till klubben i början av förra året och är tänkt att spela en nyckelroll i klubben.

Under sommaren valde den finske 24-åringen förlänga med klubben och skrev då på ett fyraårskontrakt värt motsvarande 382 miljoner kronor.

– Direkt efter förra säsongen sa de att de ville behålla mig och för min del känner jag att det här är platsen som jag vill spela på. Jag är bara glad över att det är överstökat och att jag inte behöver fundera på det (kontraktet) de kommande fyra säsongerna, utan kan fokusera på kommande säsongen och njuta, sa han när kontraktet var påskrivet i somras.

ANNONS

Skänker 11 000 kronor – per poäng

Nu vill Patrik Laine ge tillbaka till Columbus, mer än ute på isen. Enligt The Athletics reporter Aaron Portzline har stjärnan meddelat att han kommer att skänka hela 11 000 kronor för varje poäng som han står för under säsongen.

Pengarna kommer skänkas till en organisation som arbetar mot hemlöshet i området.

Exakt hur mycket pengar det blir återstår att se.

Förra säsongen snittade Patrik Laine en poäng per match och skulle han hålla det snittet även i år skulle det innebära att han kommer skänka 902 000 kronor.

ANNONS