Otäck skada i NHL – backen hade änglavakt

New York Islanders back Johnny Boychuck hade änglavakt under nattens möte med Montreal. En tilltrasslad situation framför mål slutade med att han fick före detta Frölunda-spelaren Artturi Lehkonens skridskoskena i ansiktet – och många fruktade det värsta. – Det är inte lätt att se en sådan sak, säger Islanders Cal Clutterbuck.

ANNONS
|

Det var i mitten av den tredje perioden som New York Islanders Johnny Boychuck och Montreals Canadiens Artturi Lehkonen, som spelade i Frölunda 2014-2016, gick en kamp framför mål.

Boychuck försökte vräka finländaren över ända, något han lyckades med, men sedan tog situationen en otäck vändning.

I fallet fick Boychuck Lehkonens skridskoskena i ansiktet, smällen tog rätt över ögat och backen blev kvar på isen i smärtor innan han lyckades ta sig ut till avbytarbåset och sedermera omklädningsrummet.

Oron var stor bland spelare och ledare efter de otäcka scenerna.

– Det var riktigt läskigt. Det är det varje gång du ser en skridsko hamna i någons ansikte, nära ögat dessutom. Vi håller tummarna nu för att det inte ska vara så allvarligt, sa Montreals tränare Claude Julien enligt NHL.com.

ANNONS

Boychucks lagkamrat Cal Clutterbuck var uppenbart skakad efter händelsen.

– Det är inte lätt att se en sådan sak.

Efter undersökningar kom läkare fram till att ögat klarat sig undan skador, dock fick Boychuck ett jack i ögonbrynet.

Ett lugnande besked och David Boychuk, bror till Johnny, kostade till och med på sig att skoja om situationen i sociala medier efteråt.

"Det blir några stygn, men jag tror någon annan får ansa ögonbrynen åt honom ett tag", skriver han.

ANNONS