August Tornbergs felträff prickade huvudet på Olle, 7.
August Tornbergs felträff prickade huvudet på Olle, 7. Bild: Skärmdump

Olle, 7, fick Björklövenspelarens skott i huvudet

Björklövenspelaren August Tornberg skulle dumpa ned pucken i mötet med Modo och fick felträff – då skickades pucken upp på läktaren och i huvudet på en sju-årig supporter som fick föras till sjukhus. Där fick han senare besök av Modos lagkapten Tobias Enström.

ANNONS
|

En minst sagt olycklig händelse utspelade sig i gårdagskvällens toppmöte i hockeyallsvenskan där Björklöven gästade Modo.

Matchen gick mot sitt slut när Björklövenspelaren August Tornberg skulle dumpa ned pucken, men fick rejäl felträff som resulterade i ett skott upp på läktarplats.

Där träffades ett barn i huvudet.

– Ja, det är väl värsta tänkbara. Det är tråkigt, säger August Tornberg till Sportbladet.

Han upptäckte dock inte vad som hände på läktarplats direkt.

– Men när jag satte mig i båset så såg man att de bar ut en person, säger Tornberg.

"Mår efter omständigheterna bra"

Personen var en sju-årig Modosupporter som fick föras till sjukhus efter att ha fått pucken i huvudet. Där skulle han så småningom få fint besök.

ANNONS

Efter matchen åkte Modokaptenen Tobias Enström till sjukhuset och hälsade på den olycksdrabbade supportern och gav honom en matchtröja. Där lämnades också lugnande besked om sju-åringens hälsa.

”Här är kvällens största hjälte! Olle, 7 år, träffades olyckligt av en puck på läktaren men mår efter omständigheterna bra. Tobias Enström kom till sjukhuset och hälsade på med sin matchtröja som han spelat i den förra säsongen”, skriver Modo på sitt Twitterkonto.

Sportbladet har varit i kontakt med August Tornberg via sms efter att det konstaterats att Modosupportern mår bra trots händelsen. Björklövenspelaren svarade:

"Vad skönt att höra! Jag blev väldigt orolig när jag fick höra att det var ett barn, en väldigt olycklig situation. Jag blev väldigt glad när jag fick höra att det hade gått bra och hoppas han blir snabbt återställd så han kan gå på hockey igen”.

Modo vann matchen mot Björklöven med 4–2.

ANNONS