Obehagliga scener i TV-pucken efter tuff tackling

TV-puck-kvartsfinalen mellan Göteborg och Västmanland fick brytas efter att en spelare blivit liggandes av en tackling.
– Vi bryter matchen på grund av skada, säger domaren Andreas Wagman till SVT.

ANNONS
|

Det var omkring fem minuter kvar att spela av den andra perioden när en av Västmanlands spelare fick en tackling som tog så illa att han blev liggandes orörlig på isen.

– Han får huvudet i isen när han landar, och det är det vi tror utgör skadan, säger hockeyförbundets domaransvarige Joel Hansson till SVT.

Läkare tillkallades till isen och efter flera minuter fick spelaren tas ut på bår. Då hade redan beslutet tagits att avbryta matchen.

– Det är aldrig kul när nåt sånt här händer. Det blir en jobbig situation för spelare, ledare och publik, säger Joel Hansson.

ANNONS

SVT uppger att man fått signaler som är försiktigt positiva och att spelaren ska ha känsel i alla kroppsdelar.

Vill se mer utbildning

Efter händelsen lyfte SVT:s expert Maria Rooth vikten av att utbilda unga spelare i att kunna tacklas och därmed minska antalet allvarliga skador.

– Jag är inne mycket på just utbildning, i vilka lägen som man satsar i. Kan man satsa allt och vilka lägen borde man hoppa över?

Hon fortsätter:

– Som denna situationen där man ser att han (Västmanland-spelaren) inte har balans och är betydligt mindre. Det finns ingen egentlig anledning att sätta in denna tacklingen. Men det kommer med utbildning i tidig ålder.

ANNONS