Auston Matthews.
Auston Matthews. Bild: RON CHENOY

NHL-stjärnan Auston Matthews utreds av polis

Toronto Maple Leafs-spelaren Auston Matthews, en av NHL:s största stjärnor, utreds just nu av polis. Anledningen är förargelseväckande beteende då 22-åringen uppges ha "dragit ned byxorna och tagit sig själv på skinkorna", enligt kvinnan som anmälde honom.

ANNONS
|

NHL-klubben själv har gått och ut och meddelat att man känner till anklagelserna mot sin stora stjärnspelare.

”Toronto Maple Leafs känner till anklagelserna som riktas mot Auston Matthews. Han samarbetar fullt ut med myndigheterna, men varken han eller klubben kommer att uttala sig mer i den här frågan”, skriver Maple Leafs.

Det ska ha varit i våras som händelsen inträffade i Matthews hemstad i Arizona. The Star var först med att rapportera om att det var en kvinnlig säkerhetsvakt som stannat till utanför huset där Torontostjärnan befann sig. Kvinnans advokat har sagt i polisförhör att hon klivet ur bilen för att konfrontera Matthews som ska ha varit aggressiv och sedan "dragit ned byxorna och klämt sig själv på skinkorna".

ANNONS

Säkerhetsvakten ska också gjort bedömningen att Auston Matthews var rejält påverkad av alkohol.

Auston Matthews har kontrakt med Toronto Maple Leafs till säsongen 2023/24. Kontraktet är värt strax över en halv miljard kronor.

ANNONS