NHL-klubbens blunder – straffas med halv miljon i böter

Vancouver gick ut och bekräftade sitt intresse för rivalernas stjärnor P.K Subban och Steven Stamkos. Något som klubben inte skulle gjort. För tilltaget bötfälls klubben på en halv miljon kronor.

ANNONS
|

NHL-klubbarna är på jakt efter förstärkningar till kommande säsong. Spelare trejdas till höger och vänster. Två spelare som det snackas rejält om borta i USA är P.K Subban och Steven Stamkos.

Två superstjärnor som båda placeras i Vancouver enligt nordamerikanska medier. Intresset för de två bekräftades av klubbens general manager, Jim Benning. Något som han inte skulle ha gjort.

Nu tvingas NHL-klubben böta 50 00 dollar, motsvarande 427 000 kronor, för att han bekräftade intresset.

– Jim Benning bröt mot reglerna när när han offentligt bekräftade klubbens intresse för spelare som står under kontrakt med andra NHL-klubbar” säger NHL-chefen Bill Daly i ett uttalande enligt Viasat.

ANNONS

– Förra veckan försökte jag vara ärlig mot media och våra fans med våra avsikter att förbättra laget. Tyvärr sa jag för mycket om andra spelare i andra lag. Jag har pratat med NHL och samtliga inblandade GM:s för att be om ursäkt, säger Jim Benning.

I kväll kom det nya uppgifter om att Vancouver förhandlar med Milan Lucic – men den här gången lär knappast Benning bekräfta det.

ANNONS