NHL-ikonen invald i Hall of Fame – hyllar svensken

Eric Lindros är nu odödlig. NHL-ikonen valdes in i NHL:s Hall of Fame. Då hyllade han gamle kedjekamraten Mikael Renberg. – Jag var lyckligt lottad som fick vara er centerforward, säger han.

ANNONS
|

Kedjan med Eric Lindros, Mikael Renberg och John LeClair blev kända som ”Legion of Doom” under sin tid i Philadelphia. Under natten till tisdagen valdes Eric Lindros in i NHL:s Hall of Fame. I publiken satt självklart Mikael Renberg för att vara med och hylla Lindros.

Från scenen berättade Lindros om sin karriär och passade på att bjussa på en specifik händelse – med Renberg i centrum.

– Vi spelade mot Los Angeles och Rennie (Renberg) åkte omkring och slog med klubban mot Marty McSorley, vilket var lite galet. Det började spåra ur och jag varnade Rennie att Marty började bli rejält förbannad och att det kunde sluta med en fight - och jag kunde inte minnas senast ”Rennie” var med i ett slagsmål... Men i nästa byte var han igång igen och mycket riktigt blev Marty förbannad och det slutade med en fight. Jag blev involverad och hamnade i utvisningsbåset. Då minns jag att hur jag tittade över isen på Rennie, som satt på bänken med ett litet leende och vinkade oskyldigt, sägerLindros enligt Viasat Sport.

ANNONS

Berättelsen rev ner en hel del skratt i lokalen. Mikael Renberg själv skrattade gott åt historien.

Förutom Lindros blev även Sergei Makarov, Rogie Vachon och Pat Quinn invalda i Hall of Fame.

ANNONS