New York Rangers-supporter portas på livstid efter överfall

En New York Rangers-supporter knockade ett Tampa Bay-fan efter nattens möte i Madison Square Garden. Nu väljer arenan att porta honom på livstid. ”Ett avskyvärt överfall”, skriver man i ett uttalande.

ANNONS

Natten till fredagen, svensk tid, besegrade Tampa Bay Lightning New York Rangers och är därmed endast en seger från att spela Stanley Cup-final.

Efter matchen, som spelades i New York, spreds ett klipp där en man vände sig om och knockade en gästade supporter.

Tampa-supportern föll till backen och flera personer var direkt framme för att kolla hur det gick med honom. ESPN rapporterar att han fördes till sjukhus och uppgifterna gör gällande att läget ska vara stabilt.

Ytterligare en supporter ska fått ett slag när han försökte stoppa mannen som var på väg bort från arenan, han avböjde dock vård.

ANNONS

Händelsen fångades som sagt på film och har fått stor spridning på sociala medier och nu har arenan där det hände, Madison Square Garden, uttalat sig.

”Ett motbjudande överfall mot ett Tampa Bay-fan ägde rum förra kvällen i samband med matchen – följt av ett andra överfall mot en person som var modig och gick emellan”, skriver man i ett uttalande.

Gärningsmannen stängs av för resten av livet.
Gärningsmannen stängs av för resten av livet. Bild: John Minchillo

Stängs av resten av livet

MSG skriver vidare att man såg till att de som blivit överfallna fick vård av personal på plats, samtidigt som man samarbetar med polisen i ärendet.

”Angriparen kommer att vara portad från The Garden och alla andra MSG-mötesplatser för resten av livet.

Alla gäster, oavsett vilket lag de håller på, ska känna sig trygga och respekterade i The Garden. Det har och kommer alltid vara vår hållning.”

ESPN rapporterar att en 29-årig man ska blivit anhållen misstänkt för två fall av misshandel, förargelseväckande beteende och trakasseri.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS