Mika Zibanejad tar avstånd – efter Bröderna gått in i Väsby IK

Mika Zibanejad har använts som frontfigur i samband med hamburgerkedjan Brödernas besked om att de gått in i Väsby IK.
Nu tar NHL-svensken, som är delägare i Brödernas, avstånd från satsningen.
”Jag vill göra det väldigt klart att jag inte har något med beslutsfattandet att göra”, skriver han på Twitter.

ANNONS
|

Den anrika hockeyföreningen Väsby IK kommer byta både klubbmärke och namn. Från och med nästa säsong kommer klubben att heta ”Brödernas Väsby IK HK”.

Du läste rätt.

Anledningen till detta är att hamburgerrestaurangen Brödernas, efter ett extrainsatt årsmöte igår, har köpt in sig i klubben. Målet är nu att man ska ta klubben till SHL inom sju år.

– Kortsiktigt är det att ta klivet upp och bli ett stabilt lag i allsvenskan. Sedan har vi som målsättning att vara i SHL innan 2030, säger Michael Wallen, sport- och partneransvarig på Brödernas enligt Sportbladet.

Stor ilska efter satsningen: ”Tiderna förändras”

Beslutet har väckt stor ilska i Hockeysverige och bland annat har Brödernas blivit kallade för hockeymördare. Det har även dragits paralleller till energidryck-företaget Red Bull som har gått in i flera klubbar i framför allt Tyskland och Österrike.

ANNONS

Främsta exemplet där är kanske Red Bull Leipzig som blev en toppklubb i Bundesliga efter att företaget kringgått 51-procentsregeln och tagit över klubben.

Tom Tärnström, klubb- och sportchef i Väsby, är inte tagen på sängen av kritiken.

– Vi förstod redan innan att de åsikterna skulle komma, speciellt eftersom vi går i frontlinjen. Tiderna förändras, jag tror inte särskilt många är tillräckligt insatta i situationen vi med andra klubbar i Stockholm sitter i. Jag kan till viss del förstå att det ses som en kontroversiell väg att gå men också absolut nödvändig om ett lag förutom AIK och Djurgården ska kunna finnas högre upp i seriesystemet, säger han till Sportbladet.

Väsby IK:s nya klubblogga.
Väsby IK:s nya klubblogga. Bild: Brödernas

Zibanejad tar avstånd från satsningen

Brödernas absolut mest kända delägare är den svenske Mika Zibanejad. NHL-stjärnan, som till vardags spelar i New York Rangers, syns allt som oftast i kedjans marknadsföring – så även när hamburgerkedjan köpte in sig i Väsby.

Zibanejad, som fostrades i Djurgården, gick dock ut och tog avstånd från satsningen inte långt efter att den offentliggjorts.

”Jag har sett och förstått att det har varit många upprörda människor till följd av sammanslagningen mellan Brödernas Hockey och Väsby. Jag har även fått en del meddelanden skickade till mig från folk som varit upprörda och väldigt otrevliga i samband med detta”, skriver han på Twitter.

ANNONS

Zibanejad fortsätter:

”Jag vill göra det väldigt klart att jag inte har något med Brödernas Hockeys beslutsfattande att göra, och fick se denna nyhet samtidigt som ni. Vi är mitt uppe i en spännande säsong och jag har såklart allt fokus på det jag gör här. Det finns bara en svensk klubb i mitt hjärta, och ni vet vilken #Djuuuu”.

LÄS MER:Kim Johanssons näsa skars av – tvingades åka buss i tre timmar med laget

LÄS MER:Nils Andersson tar kampen mot hockeyns machokultur

ANNONS