Max Friberg drabbad av skräckskada

Max Friberg skar sig på en skridsko och tvingades föras till sjukhus. Efter matchen gav Roger Rönnberg ett lugnande besked – samtidigt som han hyllade Malmöspelarna för deras agerande.
– Vi behöver vara människor också, säger Frölundatränaren.

ANNONS
|

Otäcka scener utspelade sig i slutet av den första perioden mellan Frölunda och Malmö Redhawks. Spelet avbröts efter att Max Friberg blivit liggande på isen i samband med en närkamp med Markus Lauridsen.

Friberg grinade illa och signalerade på hjälp. Anledningen var att han hade skurit sig illa på en skridsko och blödde kraftigt från höger lår.

Malmöspelarna reagerade instinktivt och hjälpte Friberg till båset. Efter honom lämnades ett blodspår på isen och perioden avbröts med 18 sekunder kvar.

Inför den andra perioden kunde Frölundatränaren Roger Rönnberg lämna ett lugnande besked.

– Han är under bra vård och de har fått stopp på blödningen. Han är snart på väg med ambulans till sjukhuset, så de har det under kontroll, sa han till C More.

ANNONS
Bild som visar blod rinnandes utmed Fribergs ben.
Bild som visar blod rinnandes utmed Fribergs ben. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Blödde kraftigt utmed benet

På presskonferensen efter matchen var Malmötränaren Joakim Fagervall snabb med att nämna Friberg och yttra sin lättnad över det positiva beskedet kring forwarden.

– Jag är glad att det gick bra för honom, konstaterade Malmös tränare Joakim Fagervall.

På frågan om hans spelare blev skärrade av händelsen svarade han.

– Absolut, jag tycker att Oliver (Lauridsen) hanterade det väldigt snabbt. Han såg det direkt, så han bar ut en före detta lagkompis på ett snyggt sätt. Det är klart att man blir berörd, även om det är kamp så … det är blod.

Rönnbergs hyllning: ”Vi behöver vara människor”

Roger Rönnberg hyllade även han Malmöspelarnas snabba agerande ute på isen.

– Det är såhär vi vill ha det i hockeyn. Att vi kampar så det ryker inne på isen, vi tävlar mot varandra – men vi behöver vara människor också. Jag blev väldigt glad av att se Oliver (Lauridsen), men även (Carl) Söderberg som var skärrad och undrade hur det hade gått för Max.

Roger Rönnberg berättade även om utmaningen att fortsätta spela hockey efter en såpass otäck olycka som den Max Friberg råkade ut för.

– (Mats) Rosseli och han är nästan som bröder, han ville nästan följa med honom in i rummet och vägrade lämna hans sida. När det kommer såhär mycket blod så ser det oftast värre ut än vad det är.

ANNONS

Rönnberg avslöjar – hade övning med polisen

Otroligt nog var faktiskt Frölunda halvt förberedda på en situation likt denna. Rönnberg avslöjar att klubben faktiskt hade haft en övning med specialpolisen i Göteborg på just ämnet blodförlust.

– De hällde ut blod på backen och visade oss hur mycket blod man kan undvara från en människokropp och ändå vara i bra skick. Vi var faktiskt lite förberedda på situationen.

Vad gäller Max Friberg så var det fortsatt positiva besked från Roger Rönnberg.

– Det har gått bra, han är på sjukhus och som jag har hört det så har de fått stopp på blödningen och börjat jobba på att sy ihop någon lårmuskel. Det är det jag fått där.

ANNONS