Mattias Norlinder.
Mattias Norlinder. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Mattias Norlinder ut skadad i Sveriges möte med Ryssland

Frölundabacken Mattias Norlinder fick chansen i landslaget i Karjala Cup. Under matchen mot Ryssland såg olyckan dock ut att vara framme. Efter att ha fastnat med klubban i en motståndare tog sig Norlinder för axeln – och tvingades avbryta matchen.

ANNONS
|

Trots pandemier och ökad smittspridning spelar Sveriges hockeylandslag just nu fyra-nationsturneringen Karjala Cup.

Till turneringen har Frölundaspelarna Niklas Rubin, Jesper Sellgren, Max Friberg och Mattias Norlinder tagits ut.

Efter att ha förlorat i premiären mot Tjecken ställdes Tre Kronor under lördagen mot Ryssland. I matchen såg Norlinder ut att skada sig.

I en duell i början av den tredje perioden stack Norlinder fram sin klubba mot en anfallande ryss. Klubban såg ut att fastna olyckligt, och Norlinder släppte klubban samtidigt som han tog sig för den högra axeln.

Norlinder åkte direkt ut mot båset – samtidigt som han hängde med axeln. Backen tvingades sedan avbryta matchen.

ANNONS

I en tillknäppt tillställning såg matchen länge ut att sluta mållös. Då såg HV71-spelaren Anton Wedin till att Tre Kronor tog ledningen med fem minuter kvar.

Ryssland lyckades dock kvittera, och matchen gick till förlängning. I förlängningen blev det inga mål, och matchen fick avgöras på straffar. Där drog Sverige det kortare strået, och fick inkassera sin andra raka förlust i Karjala Cup.

Frölundas tränare Roger Rönnberg såg matchen på tv, men har i nuläget inte fått någon skaderapport.

– Turordningen går till så här att Tre Kronors läkare tar kontakt med vår läkare och sen tar vår läkare kontakt med mig. Det har han inte gjort än, säger Rönnberg.

Se Norlinders skada här:

ANNONS