Matthew Tkachuk spelade med fraktur i bröstbenet

Vegas Golden Knights vann Stanley Cup i natt.
Efter finalen avslöjade Florida Panthers tränare att han lagets superstjärna Matthew Tkachuk hade spelat med en fraktur i bröstbenet.
– Han klädde inte på sig själv, eller knöt sina skridskor själv, berättar tränaren.
Kunde inte klä på sig själv

ANNONS
|

Det var inte så mycket att orda om i finalserien. Vegas Golden Knights blev mästare efter att ha besegrat Florida Panthers med 4-1 i matcher, den sista matchen vann man med överlägsna 9-3.

Därmed är ett långt NHL-slutspel över och som brukligt har vissa spelare dragits med sina skavanker.

Några värre än de andra.

Florida Panthers superstjärna Matthew Tkachuk spelade inte den sista matchen och nu avslöjar tränaren Paul Maurice varför.

– Han har ett brutet bröstben, berättade tränaren på presskonferensen efter förlusten.

Tkachuk ådrog sig skadan i den tredje finalmatchen och återvände sen till matchen i vilken han även gjorde ett mål, efter skadan.

ANNONS

– Det var ett problem. Men han kom tillbaka och gjorde målet för oss, ändå. Matchen efter spelade han också. Han är så smart och lyckades spela runt skadan, och skapa chanser för oss, men kunde inte göra det han brukar göra när han får lägena, säger Maurice.

Tkachuk var så illa skadad att han inte kunde göra sig i ordning själv och inför den femte och sista matchen tvingades han kasta in handduken.

– Han klädde inte på sig själv, eller knöt sina skridskor själv. Det gjorde någon annan åt honom. Han är väl en av fyra i laget som spelade med frakturer, säger Maurice.

LÄS MER:Jackpott för Vegas – nya Stanley Cup-mästare

LÄS MER:Fem saker du behöver veta om nya mästarklubben

ANNONS