Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Målvaktstränaren sparkades mitt i matchen – efter en magkänsla

Efter åtta år i Montreal Canadiens fick målvaktstränaren Stephane Waite sparken – mitt i en match. Klubbens general manager säger att beslutet baserades på en magkänsla.

Stephane Waite hade varit målvaktstränare i Montreal Canadiens sedan 2013. I tisdags fick han sparken – mitt i matchen mot Ottawa Senators.

När lagen gick till vila mellan andra och tredje perioden och Canadiens ledde med 2–1 sökte klubbens general manager Marc Bergevin upp Waite och gav honom sparken.

Bergevin säger till NHL.com att beslutet att sparka tränaren togs tidigare under tisdagen men att man väntade med att ge beskedet för att det inte skulle störa spelarna inför matchen. Han säger också att beslutet baserades på en magkänsla.

– Du driver ett företag, och till syvende och sist, så har du instinkter som du litar på. Du måste gå på det du tror på. Utan att gå in på exakta detaljer så går jag tillbaka till ett mönster jag sett återkomma de senaste åren. Det var därför jag kände att det var nödvändigt att få till den här förändringen, säger Bergevin till NHL.com.

”Hade en bra relation”

Bergevin säger att det inte ska handla om att något hänt mellan Stephane Waite och målvakten Carey Price.

– För att vara tydlig, inget hände. Det var inget bråk, ingen argumentation, inget av det. De hade en bra relation.

Canadiens vann matchen med 3–1. Ny målvaktstränare i laget blir tidigare NHL-målvakten Sean Burke.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.