Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/4

Lundqvist: "Jag släppte in 18 mål i min första match"

Henrik Lundqvist nådde toppen av världseliten, men karriären mellan stolparna kunde knappast ha börjat sämre. – Jag släppte in 18 mål i min första match och tolv mål i min andra match, berättar han i en intervju med Expressen.

Henrik Lundqvist har efter en ojämn fjolårssäsong haft en lika ojämn inledning på NHL-säsongen och hans New York Rangers har endast mäktat med en seger på de sju inledande matcherna. Men den 35-årige målvaktsveteranen är fast besluten att visa de som tvivlat på att hans glansdagar är över har fel.

– Jag kan bättre än jag visade i fjol. Men jag ska motbevisa alla dem som tjatar om ålder. När jag spelar som bäst är jag fortfarande en av de allra bästa, säger Lundqvist i en intervju med Expressen.

Släppte in 30 mål – på två matcher

Tunga perioder har han haft och tagit sig ur förr. Faktum är att målvaktskarriären startade på sämsta möjliga vis, sisådär 25 år sedan i Åre.

– Jag släppte in 18 mål i min första match och tolv mål i min andra match. Men sen tränade vi mer och jobbade hårdare och så började vi vinna matcher.  Och sen gick det ju ganska bra för mig ändå, säger han.

Tycker barn ska få tävla

Och visst gick det bättre sen. Men Lundqvist, som tidigare varit tydlig med att var han står i debatten om tabeller och resultat för ungdomar, menar att han lärde sig en viktig läxa efter den minst sagt tunga starten på karriären mellan stolparna. 

– Jag tycker det är konstigt om barn inte får lära sig att vinna och förlora, jag förstår inte varför man tar bort det. Jag tyckte det var roligt att vinna som barn och om vi förlorade så lärde vi oss att vi måste jobba hårdare om vi ska vinna nästa match.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.