Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: NICLAS JÖNSSON
Bild: NICLAS JÖNSSON

Lucas Raymond riskerar att missa JVM

Lucas Raymond kan missa JVM.
Frölundas supertalang har varit sjuk och missat flera matcher i SHL - nu kan han dessutom missa mästerskapet i Tjeckien.
– När och om han kan ansluta till JVM-lägret är fortsatt oklart, säger forwardens agent Peter Werner till HockeyNews.se.

Lucas Raymond ses som en av de största talangerna i sin årskull och väntas väljas tidigt under sommarens NHL-draft. Därav var han given när Tomas Montén tog ut sin trupp till JVM som drar igång under annandagen i Tjeckien.

Men supertalangen har dragits med sjukdom under en längre tid och har inte spelat sedan mötet med Oskarshamn i slutet av november.

Han kan nu dessutom komma att missa hela mästerskapet. Detta då han ännu inte har blivit frisk från sin virusinfektion.

– Lucas har drabbats av en infektion som är under utredning. När och om han kan ansluta till JVM-lägret är fortsatt oklart, säger hans agent Peter Werner till HockeyNews.se.

Hoppas veta mer nästa vecka

Det är Frölunda som har hand om utredningen och i skrivande stund är det ovisst kring 18-åringens status.

– Just nu är det oklart. Han har haft en virusinfektion som varit efterhängsen som är under utredning och vi har inga klara besked idag gällande hans medverkan i JVM. Det är så det ligger till just och vi hoppas att vi ska veta mer nästa vecka, säger sportchefen Fredrik Sjöström till sajten.

Detta kan vara det andra tunga bakslaget för Tomas Montén på kort tid. Under fredagen kom det nämligen ett återbud från Skellefteås Jacob Olofsson efter att han skadat sig under en träning.

– Det var en lätt fällning bara och jag landade olyckligt. Det är bara surt. Jag har egentligen inte så mycket mer att säga. Det är ett väldigt jobbigt besked, sa Olofsson till Norran.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.