Loui Eriksson hyllades av Dallas-fansen för sin 1 000:e match i NHL.
Loui Eriksson hyllades av Dallas-fansen för sin 1 000:e match i NHL. Bild: Tony Gutierrez

Loui Eriksson spelade sin 1 000:e NHL-match

I natt nådde Loui Eriksson en historisk milstolpe. Under matchen mot Dallas Stars spelade den Lerumsfödde sin totalt 1 000 NHL-match som 15:e svensk någonsin.
– Det betyder mycket för mig, sa Eriksson inför matchen.

ANNONS
|

Att matchen spelades borta mot Dallas Stars var minst sagt ett passande sammanträffande. Det var i Texas-klubben som han äntrade världens bästa hockeyliga 2006 och växte ut till en vass målskytt.

Totalt spelade han sju säsonger i klubben och gjorde sina första 501 NHL-matcher där. Därav blev det en än mer minnesvärd kväll för den numer 36-årige Arizona-svensken.

– Det betyder mycket för mig att spela min 1 000:e match där. Det är ganska otroligt att det föll sig så väl. Jag har goda minnen från tiden jag spelade i Dallas och det känns väldigt häftigt att få spela min 1 000:e match där, sa Loui Eriksson på Arizona Coyotes hemsida inför matchen.

ANNONS

Att spela 1 000 matcher i NHL är en stor milstolpe som långt från alla får äran att uppnå. Loui Eriksson blev den 15:e svensken att komma till den noteringen.

– Det är såklart en otroligt speciell milstolpe. När du tänker på det: Jag var väldigt glad över att få spela en match när jag kom till ligan, jag spelade mot Colorado med Dallas. Min första match var ett väldigt fint minne och nu är jag här efter en lång resa.

Erikssons tuffa tid i Vancouver

Resan har inte heller varit en dans på rosor för Loui Erikssons som kom till Arizona Coyotes inför efter några riktigt tunga år i Vancouver Canucks. Erikssons formkurva dalade rejält i den kanadensiska klubben och under förra säsongen spelade han endast sju matcher – samtidigt som han satt på ett kontrakt värt 54 miljoner per säsong.

Loui Eriksson hade en tuff tid i Vancouver Canucks.
Loui Eriksson hade en tuff tid i Vancouver Canucks. Bild: JOEL MARKLUND

Eriksson är inne på sitt sista år på kontraktet som blev ett ok för Canucks – och som togs över av Arizona som bytte till sig svensken mot bland annat Oliver Ekman Larsson.

Coyotes huvudtränare André Tourigny hyllar sin forward och sättet han hanterat de tuffa åren i Kanada.

– Du spelar inte 1 000 matcher utan motgångar. Att gå igenom det han gick igenom de senaste åren i Vancouver för att sen studsa tillbaka och ha en bra säsong visar verkligen vägen för våra unga spelare. Det krävs mycket karaktär. Det är bra att ha den typen av veteran i organisationen, säger han.

ANNONS
ANNONS