Linus Nässén efter otäcka bilderna: ”En jäkla smäll”

Linus Nässén fick en puck i ansiktet, fick hjälpas av isen och såg rejält groggy ut. Det var inte de bilderna Roger Rönnberg ville se när slutspelet bara är ett par dagar bort.
Nu ger forwarden besked efter smällen.
– Det kunde ha gått mycket värre, säger han.

ANNONS
|

En ut, en in.

Lite så har det varit för Frölunda den här säsongen och framförallt efter jul och nyår. Så fort en spelare närmat sig comeback efter sjukdom, avstängning eller skada har någon annan fallit bort.

På måndagens träning var Jan Mursak tillbaka och sken som en sol.

Då fick istället Linus Nässén en puck rätt i ansiktet och fick ledas av isen, då han knappt kunde stå på skridskorna.

Men någon fara för spel mot Färjestad på fredag ska det inte vara.

– Det är lugnt, säger han och fortsätter:

– Jag fick sy två stygn där men det blev inget mer än en sårskada. Det var mer en sådan jäkla smäll och jag var inte beredd på att det skulle smälla i ansiktet där. Tänderna klarade sig också och det kunde ha gått mycket värre. Det blev en fläskläpp bara.

ANNONS

Det var andra gången den här säsongen Linus Nässén fått en puck i ansiktet. Båda gångerna har han klarat sig utan att slå ut några tänder och det där klassiska hockeyleendet får han vänta på ett tag till.

– Ja, men några ärr bygger jag på mig, säger han.

Ser framemot mötet med Färjestad: ”Vi kan gå långt”

Någon frånvaro blir det alltså inte, något som är skönt för Frölunda som haft stora problem med skador och sjukdomar.

– Jag tycker ändå att vi har krigat oss igenom det och hanterat det på ett bra sätt. Nu börjar vi ändå få tillbaka en full trupp här och för egen del är det skönt att det inte var värre. Det är ju nu man vill vara med och bidra, säger han.

Hur ska det bli att möta Färjestad direkt?

– Det ska bli fantastiskt roligt! Det blir en bra kvartsfinal och det är ju ett klassiskt möte. Det kommer vara mycket folk på läktaren och känslor både där och på isen och det är de här matcherna man vill åt. Ligan har visat i år att alla lag kan slå alla och det är otroligt jämnt. Det är små, små detaljer som avgör men jag tycker vi har vad som krävs. Det gäller att vi får ihop det som grupp och i spelet. Då kan vi gå hur långt som helst.

ANNONS

Frölunda slutade sexa i grundserien där man klarade topp sex-placering i sista omgången, tack vare att HV71 vann mot Oskarshamn. Färjestad slutade trea och fick på så sätt en lite mer behaglig resa in mot slutspelet.

– Det spelar ingen roll vad som har hänt tidigare. Nu börjar vi alla på ny kula och det handlar om att vinna fyra matcher mot Färjestad. Vi har fullt fokus på vad som komma skall, säger Linus Nässén.

LÄS MER:Jacob Nilsson återvänder till Karlstad med ett tydligt mål: ”Otroligt kul att slå ut Färjestad”

LÄS MER:Träningsrapport från Frölundas första slutspelsträning

LÄS MER:Jan Mursak redo att kräma ur det sista: ”Inget att förlora”

ANNONS