Lindros hyllade svenska ikoner

I natt blev Eric Lindros invald i Hockey Hall of Fame. På plats i Toronto fanns svenskarna Börje Salming och Mikael Renberg. De både fick också en hälsning från Lindros i det känslomässiga talet.

ANNONS
|

43-åriga EricLindros har väntat på att bli invald i Hockey Hall of Fame och det märktes också när han höll sitt tal i natt.

I talet hyllade han sin familj med ett särskilt tack till sin bror Brett som fick avsluta sin karriär efter flera hjärnskakningar.

- Jag hoppades att vi skulle få chansen att spela tillsammans i NHL, men det blev aldrig så. Nu vill jag sätta punkt för min NHL-karriär här tillsammans med dig, sa Eric Lindros enligt Expressen.

Men flera hockeykollegor fick också särskilda hälsningar. DäriblandBörje Salming som Linros mindes från ett möte när han var 15 år.

ANNONS

- Jag åkte skridskor i en förortsrink utanför Toronto och där var Börje Salming också. Jag hade sett upp till honom länge och var väldigt nervös när jag hamnade intill honom i båset. Men Salming var supercool och frågade om han fick känna på mina nya hockeyhandskar och när han hade gjort det sa han att jag skulle bli framgångsrik om jag fortsatte att spela med handskarna. Det glömmer jag aldrig, sa Lindros.

Även Mikael Renberg, som spelade tillsammans med EricLindros på 90-talet med Philadelphia Flyers, blev omnämnd i ett minne som fick gästerna att skratta.

- Under en match mot Los Angeles Kings åkte Rennie omkring och slog med klubban mot Marty McSorley och jag såg att han blev mer och mer irriterad. Till slut varnade jag Rennie att McSorley, som var en tuffing och kunde slåss, inte skulle ta emot fler slag innan han exploderade. Och det var precis vad som hände, så jag fick ta den fajten för Rennie. När jag sedan satt i utvisningsbåset såg jag tvärs över banan hur Rennie från sin plats i vårt spelarbås vinkade oskyldigt till mig, sa han enligt Expressen.

Utöver EricLindros blev också målvaktenRogie Vachon,ryske forwarden Sergej Makarov och tränaren och general managernPat Quinn valdes också in i år.

ANNONS
ANNONS