Liam Dower Nilsson åkte på ett matchstraff under sitt andra byte i SHL-debuten.
Liam Dower Nilsson åkte på ett matchstraff under sitt andra byte i SHL-debuten. Bild: JONAS LJUNGDAHL

Liam Dower Nilsson fick matchstraff i SHL-debuten

Andra bytet i SHL-debuten. Då åkte Frölundas 17-årige talang Liam Dower Nilsson på ett matchstraff och fick lämna mötet med Växjö.
– Domarna spelar över tyvärr och förstör en ung killes dröm, säger tränare Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Det var ett brandskattat Frölunda som gästade Växjö under tisdagen, bland annat saknades Simon Hjalmarsson (sjuk) och Robin Alvarez (knä) på forwardssidan.

Vilket öppnade upp för en SHL-debutant, nämligen 17-årige centern Liam Dower Nilsson. Men debuten blev knappast minnesvärd, på något sätt.

Till att börja med kollapsade Frölunda på sällan skådat manér, bland annat genom att släppa in hela fem mål i andra perioden.

Liam Dower Nilssons istid blev sparsam och i det andra bytet, ja då var det färdigspelat. Då åkte han nämligen på ett matchstraff efter att han, till synes, försökt slå undan en hög puck men i stället träffat Tim Erixon i nacken.

ANNONS

LÄS MER:Frölundas kollaps: förlorade med 0–8 mot Växjö

Erixon föll till isen, men reste sig upp och kunde fortsätta spela.

– Aj, aj, aj. Han är alldeles för högt upp med klubban där, konstaterar C Mores kommentator Björn Geijer.

Totalt blev det en minut och fyra sekunder spelat för Dower Nilsson.

Hans tränare, Roger Rönnberg, lider med honom.

– Jag var väldigt, väldigt förvånad. Det är absolut en hög klubba och det brukar ge två minuter och högst två plus två. Men jag har aldrig varit med om att det har blivit matchstraff på en sådan situation. Jag tycker domarna spelar över tyvärr och förstör en ung killes dröm att få debutera med Frölunda. Det tycker jag var tråkigt, konstaterar han.

Hur mådde Liam efteråt?

– Han var givetvis besviken. Det är väl inte så man drömmer om att göra debut med de stora killarna ska se ut.

Vad sa du du till honom?

– Jag klappade om honom. Han hade en framspelning till Jan Mursak och kunde mycket väl haft en assist där. Det är en fruktansvärt begåvad kille. Han har en lång karriär framför sig.

Matchen slutade 8-0 till Växjö, vilket var Frölundas största förlust sedan 20 oktober 1999. Då man föll mot Malmö med 10-1.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS