Leo Carlsson har sökt hjälp – går i terapi för stamning

En av Sveriges största hockeytalanger har valt att söka hjälp.
Leo Carlsson har länge haft problem med stamning och går nu i terapi för att råda bot på problemet – som han gärna pratar öppet om.
– Kanske kan det hjälpa andra om jag pratar om det, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Beslutet att söka hjälp för sin stamning kom efter samtal med Anaheim Ducks. Leo Carlsson och NHL-klubben hade diskuterat behovet av att han ska kunna känna sig trygg och avslappnad under intervjuer.

Leo Carlsson berättar för Expressen att han har gått i terapi hos en logoped sedan i december och han berättar att det har varit en positiv erfarenhet för honom.

Han berättar dessutom gärna om sin stamning och att han söker hjälp för det, i hopp om att hjälpa andra med samma problem.

– Jag har inga problem att prata om det. Kanske kan det hjälpa andra om jag pratar om det. Jag hoppas det. Och att det finns hjälp att få.

ANNONS

Leo Carlsson om sin stamning

Leo Carlsson har alltid stammat och säger att det blir extra påtagligt under intervjuer, något som har blivit en allt större del av hans vardag – eftersom han är en av NHL:s absolut största talanger.

– Jag blir lite för ivrig och börjar prata för fort. Speciellt när jag ställs framför en massa mikrofoner och tv-kameror. Det är inget som plågar mig, men det händer till och från.

Han berättar dock att han aldrig har blivit mobbad för sin stamning.

– Nej, jag har alltid haft mycket kompisar och haft det väldigt lätt. Kanske har hockeyn också hjälpt. Jag måste säga att det inte alls varit jobbigt för mig. Men jag är medveten om det även om det inte är så många som frågar.

LÄS MER:Matchboll för Florida och Carolina

LÄS MER:Minnesota-kvintett klar för ishockey-VM

LÄS MER:"Foppas" nya tv-jobb: "Ärlighet viktigast"

ANNONS