Leksands Björn Hellkvist sjukskriven – på obestämd tid

Leksands huvudtränare Björn Hellkvist har blivit sjukskriven och kommer vara borta på obestämd tid.
– Det har gått rätt fort åt fel håll, säger klubbens sportchef Thomas Johansson till Expressen.

ANNONS
|

Det är på sin hemsida som Leksands IF ger det tunga beskedet att man kommer att få klara sig utan sin huvudtränare framöver.

Man skriver att han har sjukskrivit sig på obestämd tid, vilket är kopplat till att han har lidit av Parkinsons sjukdom under stora delar av sitt vuxna liv.

Björn Hellkvist berättade genomförde en hjärnoperation i somras, för att kunna leva så vanligt som möjligt. Där och då var det positiva tongångar från Leksandslägret.

Men sen har det återigen blivit värre, förklarar klubbens sportchef Thomas Johansson för Expressen.

– Utifrån det Björn gjorde i somras och den Björn vi fick tillbaka i augusti var det en sprudlande Björn, han var full av energi. Det kändes som att han var på rätt väg, så det är inget vi kunnat se komma på det sättet. Successivt har det senaste tiden gått rätt fort. Det har märkts på Björn att saker och ting inte stått rätt till utifrån sjukdomen.

ANNONS

Johansson berättar för tidningen att han har sett på Björn att han inte har mått bra och för några dagar sedan började de diskutera en sjukskrivning.

– Sjukdomen påverkar honom utifrån hur han kan sova, balansen, det är mycket saker som märks. Det har gått rätt fort åt fel håll. Sömnen har varit en viktig, avgörande faktor i det här. Björn får svara själv på hur det påverkar hans kropp, men sover man inte bra har man inte energi heller.

Leksand har skrivit på sin hemsida att samtliga frågor hänvisas till Thomas Johansson, detta för att Björn Hellkvist få den tid han behöver för sig själv.

Leksands sportchef Thomas Johansson.
Leksands sportchef Thomas Johansson. Bild: DANIEL ERIKSSON

Letar efter ny tränare

Vidare berättar Johansson för Expressen att man letar efter en ny tränare till A-laget. Till dess kommer dock Mikael Karlberg och Charles ”Challe” Berglund att leda laget.

– Det kommer inte vara hållbart att de två driver det här själva. Björn är sjukskriven framåt, så vi får se hur vi gör. Vi ska diskutera det här med gruppen och vilken väg vi ska välja nu, säger han till tidningen.

LÄS MER:Förlänger sjukskrivningen efter hjärnoperationen

ANNONS