Lehner om jättekontraktet: ”Ska vara mycket större”

Robin Lehner, 29, har gjort succé i NHL de senaste åren. Belöningen blev ett femårskontrakt med Golden Knights men lönen på 223 miljoner kronor är något som svensken är besviken över.
– Mitt kontrakt ska ju vara ganska mycket större än vad det blev, säger han i podden ”Släpp Sargen”.

ANNONS
|

Robin Lehner har fått kämpa för att ta sig till toppen i NHL.

Men de senaste säsongerna har han visat att han tillhör ligans bästa målvakter och har imponerat i klubbar som Buffalo Sabres, New York Islander, Chicago Blackhawks och Vegas Golden Knights.

Under hösten skrev han på ett femårskontrakt med just Golden Knights.

Ett kontrakt som är värt 223 miljoner kronor.

Men den summan är han inte nöjd med.

Utan han är tydlig med att han hade fått ett mycket mer lukrativt kontrakt om han inte hade varit öppen och pratat om sin mentala ohälsa.

– Så är det, 100 procent. Så är det även med det kontraktet jag fick nu. Jag är jättetacksam över att det blev färdigt och så, men mitt kontrakt ska ju vara ganska mycket större än vad det blev, men det får konsekvenser när man visar sina svaga sidor, men jag känner att personligen så har jag vänt det till en styrka, säger han i podden ”Släpp Sargen”.

ANNONS

– Statistiken genom mina tre, fyra, fem senaste år har varit i toppen av ligan och ändå har jag fått dåliga erbjudanden – och det har alltid varit ”pushat” till det vid sidan av isen. Det är det som jag fått ta mig igenom.

Tidigare under sin karriär han han varit väldigt öppen med sin psykiska ohälsa. Lehner har då berättat om hur han lever sitt liv med ADHD och bipolaritet och har även berättat öppet om att han haft problem med både alkohol och drogmissbruk.

"Jag ville ta livet av mig. Jag var extremt nära flera gånger”, skrev han i The Athletic.

För Robin Lehner och hans lagkamrater stundar en ny säsong i NHL. Där Vegas Golden Knights ses som en av favoriterna till att vinna Stanley Cup.

– Nu försöker vi mest att landa och hitta någonstans att bo och fokusera på nästa säsong – när den nu är. Det har varit ganska kaotiskt de senaste sex, sju månaderna om jag ska vara ärlig. Nu försöker jag bara få ordning på allting och börja om lite, säger han.

Mår du dåligt? Här finns hjälp att få:

• Vårdcentral eller läkarmottagning

• Psykiatrisk mottagning

• Ungdomsmottagning

• Hjälplinjen: 0771-22 00 60. Alla dagar 13-22.

• Självmordslinjen Mind: 90 101. Alla dagar 06-22.

• Bris hjälptelefon: 116 11. Alla dagar 14-22.

• Jourhavande präst: Via 112. Alla dagar 21-06.

• RFSL Stödmottagning: 020 – 34 13 16

• Jourhavande kompis (chatt): Vardagar 18-22, Helg 14-18 (www.jourhavandekompis.se)

• Hjälpkällan (för dig som vill lämna en sluten rörelse): info@hjalpkallan.se

ANNONS