Lehkonen: "Joel hade blivit väldigt arg på mig"

Den finske supertalangen Artturi Lehkonen avgjorde matchen med sitt 3-1-mål. Efteråt tackade han sin syster. – Det är hon som har lärt mig, säger han och skrattar.

ANNONS
|

Niklas Burström försökte rensa pucken ut ur egen zon i hopp om att få till en sista forcering mot Johan Gustafssons mål. Då hoppade Artturi Lehkonen högt och plockade ner pucken i en fin lyra innan han sprätte upp pucken bakom Erik Hanses. Efter matchen tackade Lehkonen sin syster för alla timmar som de spelat pesäpallo – boboll på svenska. En variant av brännboll.

– Min syster spelar det så det är hon som har lärt mig, säger Lehkonen och skrattar.

Har du spelat mycket?

– Ja, väldigt mycket när jag var liten. Alla i Finland har spelat det och jag tycker det är skitkul.

ANNONS

Målet var hans nionde i slutspelet och Lehkonen toppar målligan i hela slutspelet. Att det här är sista säsongen i Frölunda innan han provar lyckan borta i NHL är knappast någon hemlighet. Trots hans fina slutspelsform är han fortfarnade ödmjuk.

– Det spelar ingen roll vem som gör mål, vi måste vinna som ett lag. Men det har känts bra i kedjan och det är kul att spela med de spelarna.

Vad säger du om målet?

– Jag såg att han skulle försöka få ut pucken i mittzon så jag bara tog pucken och fick ett friläge, säger Lehkonen och fortsätter.

– Jag såg att Joel väntade på en passning och hade jag inte gjort mål där så hade han blivit väldigt arg, säger Lehkonen och skrattar.

Du hade lite tur där då?

– Haha, ja, jag är ganska lycklig!

ANNONS