Lasch om framtiden: "Har slutat prata om det"

Poängkung i Frölunda – i grundserien, CHL och i toppen av poängligan i slutspelet med Artturi Lehkonen. Men Ryan Lasch sitter på ett utgående kontrakt och kan vara förlorad för Frölunda. – Vi har bestämt att inte lösa något under slutspelet, säger han.

ANNONS
|

Den 29-årige amerikanen har varit lysande för Frölunda sedan han kom från TPS i Finland inför förra årets slutspel. Mot Skellefteå under torsdagskvällen stod han för ett mål och en assist och är nu uppe på 16 poäng, endast en bakom Artturi Lehkonen som toppar poängligan. Tack vare duons framfart är Frölunda nu endast en seger från första SM-guldet på elva år.

– Det är mycket jobb kvar, säger Ryan Lasch och skrattar.

En seger på söndag och Frölunda vinner SM-guldet på bortaplan uppe i Skellefteå – inte det man vill?

– Oavsett, alla vill vinna och en vinst är en vinst. Vi vill vinna på söndag och ska göra allt för det. Vi ska jobba våra arslen av oss, säger Lasch.

ANNONS

Poängmaskinen sitter i en minst sagt bra sits. Frölunda vill definitivt behålla honom samtidigt som mängder av klubbar i Europa drömmer om att få den lille teknikerns namnteckning.

– Vi har bestämt att inte lösa något under slutspelet. Vi har slutatatt prata om det. Vi tar det efter säsong, säger Lasch.

Hur skulle det vara att ta hem SM-guldet?

– Om jag ska vara ärlig med dig ... det hade varit högst upp på listan. Men det är långt ifrån över och vi vet om det. Skellefteå är ett riktigt bra lag.

ANNONS