Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/5

Kraschlandning för Frölunda i Dalarna

Efter fyra raka segrar kraschlandade Frölunda rejält i Dalarna. 4–0 till Leksand efter en riktigt usel insats av Roger Rönnbergs gäng.
– Första perioden är säsongens klart sämsta period. Det är det även med träningsmatcher och träningar inräknade. Det står jag för, säger Frölundas coach efter matchen.

Frölundas buss rullade in i Dalarna med ett hårt jobbande boxplay som inte släppt in en enda puck på sex raka matcher. Men då hade inte Leksands superkedja med Marek Hrivik, Carter Camper och Peter Cehlarik stått för motståndet.

Ni vet, kedjan som satte två mål mot Frölunda i Scandinavium i början av serien.

Och det startade likadant i Tegera Arena den här gången.

Först åkte NHL-återvändande Christoffer Ehn ut för en tveksam slashing mitt på klubban, därefter skulle målvakten Niklas Rubin ta fart med benet mot målburen – och råkade flytta den.

– Jag får inte kommentera domarnas insatser, men jag hör vad du säger. Men det var inte domarnas fel att vi förlorade. Vi var betydligt sämre än domarna, säger Roger Rönnberg.

För två numerära underlägen emot Frölunda slutade med två mål för Leksand!

Först Peter Cehlarik, sedan Carter Camper … och Frölundas Roger Rönnberg säger så här.

– Det är ju skärpa. Vi gör små fel och får inte ut puckarna och är inte skärpta på ett sätt som vi varit innan. Plus att vi tar mycket utvisningar som kostar. Det blir mer tid i boxplay – och det kostar. Det är en otrolig skillnad att spela en eller två gånger i boxplay … men nu gör vi det fyra, fem, sex gånger, suckar Rönnberg.

Han tillägger:

– Första perioden är säsongens klart sämsta period. Det är det även med träningsmatcher och träningar inräknade. Vi är yrvakna, har jättejättedåligt fokus och vi gör fantastiskt många misstag.

I den andra perioden var Frölunda betydligt bättre – men pucken ville inte trilla in trots övertag i spel och chanser.

– Du vill inte överanalysera en sån här match. Starten är kass. Sedan tycker jag att vi jobbar oss in i den andra perioden, men vi skapar inte tillräckligt med kvalitetschanser. När det inte stämmer hundra blir special teams extra viktigt – och den matchen vinner de i dag, konstaterar lagkapten Joel Lundqvist.

I den tredje perioden tog det dock bara 28 sekunder innan pucken låg i mål. Oskar Lang hittade krysset bakom Niklas Rubin – och Leksand hade ett järngrepp om tre poäng. När backen Jonas Ahnelöv därefter slagskottade in 4–0, säsongens andra mål, var Frölunda ett slaget lag.

Den första bortaförlusten mot Leksand sedan den 8 december 2016 var ett faktum. 4–0 är också den största förlusten för säsongen.

Nu väntar Oskarshamn hemma i Scandinavium på torsdag: Ett lag som Frölunda hade en riktigt botteninsats mot tidigare i höst.

– Ja, precis. Vi har lite revansch att ladda om för. Det finns inget annat. Det här var en av de sämre startarna vi stått för, så det är svårt att vara sämre! Det här var en pissmatch och vi får ladda om helt enkelt, säger Joel Lundqvist.

Mot IKO får Frölunda också tillbaka Patrik Carlsson, som saknats den sista veckan på grund av personliga skäl.

– Ja, det är tror jag nog, säger Roger Rönnberg.

Apropå Linus Nässéns knäskada har inte Frölunda fått svar på magnetkameraundersökningen än.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.