Kim Martin invald i svensk hockeys Hall of Fame

Den tidigare stormålvakten, numera sportchef i Frölundas damlag, Kim Martin har blivit invald i svensk ishockeys Hall of Fame.
"En av världens bästa målvakter genom tiderna”, skriver Svenska ishockeyförbundet på sin hemsida.

ANNONS
|

Kim Martin är en av Sveriges främsta hockeyspelare genom tiderna och kommer för alltid vara starkt förknippad med OS i Turin 2006.

Den då 20-årige målvakten spelade kanske sitt livs hockey och hade en nyckelroll i det svenska landslag som tog ett bragdartat silver. Efter OS-finalen fick Kim Martin en given plats i OS-turneringens All-star-lag samt utsågs till turneringens bästa målvakt.

Även på klubblagsnivå har Kim Martin skördat stora framgångar då hon bland annat vunnit två SM-guld.

För detta hyllas nu Kim Martin genom att bli invald i svensk ishockeys Hall of Fame som 127:e spelaren.

"En av världens bästa målvakter genom tiderna. Började sin bana som 9-åring i Hammarby IF och debuterade i Damkronorna redan som 14-åring. Blev historisk när hon i Sotji 2014 var med i sitt fjärde OS.

ANNONS

Har som meriter OS-silver, OS-brons, totalt fyra OS- och åtta VM-turneringar, 227 landskamper, två SM-guld. Amerikansk och rysk mästare, EM-guld 2004, 2006 och 2012. Årets Hockeytjej 2004.

Efter sin aktiva karriär har Kim verkat som sportchef i Linköping HC och nu har hon samma uppgift i Frölunda Hockey”, lyder motiveringen.

Kim Martin, som numera är sportchef för Frölundas damlag, kommer att hyllas i samband med Tre Kronors möte i Avicii Arena 5 maj.

ANNONS