Karl Henriksson återvänder till Frölunda – efter tiden i New York

Karl Henriksson, 20, åkte över till New York och NHL-campen för att försöka ta en plats därborta. Nu står det klart att det blir Göteborg och Frölunda igen för talangen.

ANNONS
|

Det var klart redan i somras.

Både Mattias Norlinder och Karl Henriksson skulle saknas för Frölunda ett tag då duon åkte över till sina respektive NHL-klubbar för att visa upp sig på NHL-camperna.

LÄS MER:Linus Nässén – doldisen som ska bli framtidens kapten i Frölunda

Karl Henriksson åkte över med målet om att ta en plats.

– Ja, det måste du ju göra! Annars är det ingen anledning att vara där, liksom. Det blir helt fel om du tänker att du inte ska ta en plats. Men samtidigt vet jag att Frölunda är en jättebra plats att vara på, säger Henriksson – som tänker återvända till Göteborg om det inte blir en tröja i New York Rangers, sa han nyligen till GP.

ANNONS

LÄS MER:Jacob Nilssons lyft i Frölunda: ”Så jäkla kass kan jag inte ha varit”

Nu står det dock klart att det inte blir mer tid i New York för Karl Henriksson som draftades av klubben i den andra rundan 2019.

LÄS MER:Joel Lundqvist om stora vägskälet – tacka för sig eller satsa vidare?

För efter träningsmatchen mot New York Islanders stod det klart att New York Rangers nu skickar honom tillbaka till Göteborg och Frölunda.

Förra säsongen blev det sju poäng på 44 matcher för Karl Henriksson i Frölunda-tröjan. Återstår att se om det blir fler den här säsongen.

Än så länge finns inga klara besked om hur Mattias Norlinders framtid ser ut. Om det blir Montreal Canadiens som behåller honom eller om han går samma öde som Karl Henriksson till mötes.

ANNONS