Jonathan Huberdeau har skrivit kontrakt – värt 850 miljoner

Jonathan Huberdeau har förlängt sitt kontrakt med Calgary Flames.
NHL-stjärnan kommer stanna i den kanadensiska klubben fram till 2031 – och för det betalas han cirka 850 miljoner kronor.
– Jag är lycklig över ett nytt kapitel, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Det har hänt mycket kring Calgary Flames under sommaren.

Till att börja med blev laget av med stjärnan Johnny Gaudreau som beslutade sig för att inte förlänga kontraktet, till fansens stora förtret.

Det blev knappast bättre när ytterligare en stjärna i Matthew Tkachuk meddelade att han inte kommer förlänga kontraktet efter den kommande säsongen – och förklarade att Flames gjorde bäst i att byta bort honom till en annan klubb, så att de skulle få någonting i utbyte för honom.

Sagt och gjort; Calgary kom överens med Florida Panthers som bland annat skickade den 29-årige poängsprutan Jonathan Huberdeau till Flames.

ANNONS

Ett stort frågetecken, dock: Även Huberdeau satt på utgående kontrakt och många frågade sig om han skulle vilja förlänga kontraktet i Calgary – eller om även han skulle besluta sig för att lämna efter den kommande säsongen?

Nu har den frågan besvarats: Jonathan Huberdeau, som stod för 115 poäng på 80 matcher förra säsongen, blir kvar i Calgary under en lång tid.

Förra säsongen gjorde Jonathan Huberdeau 115 poäng på 80 matcher för Florida Panthers.
Förra säsongen gjorde Jonathan Huberdeau 115 poäng på 80 matcher för Florida Panthers. Bild: JASEN VINLOVE

Skrev kontrakt – värt 850 miljoner kronor

På sociala medier meddelar man att kanadensaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över åtta säsonger, från och med nästa.

– Vi är glada över att kunna förlänga med Jonathan över en lång tid i Calgary. Han är en elitspelare, en av de bästa i ligan som gör spelarna runtomkring honom bättre.

Under den tiden kommer han att tjäna i snitt 10,5 miljoner dollar per säsong, vilket motsvarar omkring 106 miljoner svenska kronor. Totalt är kontraktet värt omkring 850 miljoner kronor.

– Jag är lycklig över ett nytt kapitel och jag är hängiven till det här laget. Jag kommer att ge allt, både på och utanför isen, och jag kan inte vänta på att få spela inför de passionerade Flames-fansen, säger han själv.

LÄS MER:Anton Blidh klar för Colorado Avalanche

LÄS MER:Klingberg till Anaheim – kontrakt värt 70 miljoner

ANNONS