Jonas Bergqvist sågar Tre Kronor efter fiaskot

Tre Kronor åkte ut i kvartsfinalen mot Lettland. Efteråt sågade legendaren och trefaldige VM-guldmedaljören, Jonas Bergqvist laget. ”Just nu känner jag jävla skitungar”, skriver han på Twitter.

ANNONS
|

Tre Kronors VM tog snöpligt slut under torsdagen. Den gjorde det i Riga, mot hemmanationen Lettland. Den gjorde det efter att Sverige endast lyckats göra ett mål – mot Lettlands tre.

Förlusten kallades av många för ett stort fiasko, inte minst med tanke på att Lettland aldrig spelat en semifinal tidigare.

Efteråt fick Tre Kronor motta stark kritik, bland annat från Jonas Bergqvist.

Hockeylegendaren, tillika trefaldige VM-guldmedaljören, sågade lagets insats på Twitter och menade främst på att han tyckte laget saknade rätt inställning.

”Tre Kronor spelar 7 matcher i grundserien. Ingen spelare jublar när de gör mål. Speglar för mig vilken passion de har för hockey. I kvarten möter de ett lag som lever på passion. Resultatet givet för mig. Just nu känner jag jävla skitungar. Ni tog inte chansen när ni fick den”, twittrade han.

ANNONS

LÄS MER:Med powerplay som Frölunda blir det dunderfiasko i VM

LÄS MER:Svenskt fiasko – utslaget av Lettland i kvarten

LÄS MER:Sam Hallam: "En enorm besvikelse"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS